Osumnjičen policajac: Imam mogući problem na poslu, sa mnom radi onaj što je nosio krst na litiji

0

„Skaj“ komunikacija, koju je koristila kriminalna grupa u kojoj je, između ostalih, šest crnogorskih državljana koji su krajem decembra završili u pritvoru u Spužu, samo je jedan od dokaza koje su strane policijske službe registrovale i dostavile crnogorskim pravosudnim organima, čime se potvrđuju sumnje da su ta lica učestvovala u krijumčarenju 2,5 tona kokaina i 59 kilograma metamfetamina od Južne Amerike do Evrope i od Evrope do Australije.

Milovan Burić, Nenad Novović, Neđeljko Brkan i policijski službenik iz Bara Zoran Kovačević uhapšeni su 25. decembra 2023. po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), a istragom je obuhvaćen i Rade Vojvodić, koji se predao 28. decembra, kada mu je određen pritvor, kao i Zoran Drešić, koji je na izdržavanju kazne u tom zatvoru.

Policijski službenik Kovačević je, prema navodima naredbe za sprovođenje istrage, poslao poruka 30.8.2020. godine drugom pripadniku grupe:

„Nego imam mogući problem na poslu prvi put, da sve zovu i da budu pripravni, nas što smo zaduženi za monitoring obale i mora sada cimaju. Ako bude zajebancija u golu vodu sam od muke. Nikad nas nisu cimali, evo sad prvi put. Ima nas samo tri ili četiri i operisani od svega osim ovog praćenja na moru… Jeste da nas sve mobilišu i kančelaju sa 20 monitora đe je cijela obala prikazana pod ključ… sa mnom ti radi onaj što je krst nosio na litiji… na bolovanje je već par mjeseci“, poslao je Kovačević poruku drugoj osobi koja koristi kriptu, piše „Dan“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.