DPS i SD ne staju, sada vrše pritisak i na tužilaštvo: Tvrde da progoni intelektualce

2

Mračno doba očito tek stiže u Crnu Goru, a da je tako potvrđuje skandalozan, a iznad svega opasan zahtjev državne tužiteljke Snežane Šišević, koji predstavlja klasičan pokušaj gušenja slobodne riječi. Nalažući pokretanje postupka protiv autora Bobana Batrićevića zbog izrečenih stavova, kojima nije prekršio niti jedan zakon, tužiteljka Šišević očito je pokrenula institucionalnu borbu i protiv slobode medija i protiv javne riječi.

Ovo je saopšteno iz Demokratske partije socijalista (DPS).

„Zanimljivo je, međutim, kako crnogorskom tužilaštvu svakodnevno promiče najgora moguća propaganda koja se potpuno slobodno plasira putem medija koji krše čitav niz zakona ove države – počev od toga što nisu ni registrovani u skladu sa zakonom, sve do govora mržnje, negiranja suvereniteta Crne Gore, ponižavanja i mržnje usmjerene prema brojnim etničkim zajednicama, targetiranja pojedinaca, negiranja genocida“, naveli su iz DPS-a.

Kako tvrde iz te stranke, „sve je to dopušteno u našoj državi, ali očito nije ono što zakon ne sankcioniše, a što je apsolutno dopušteno – a to su vrednosni sudovi o određenoj vjerskoj zajednici“.

„Naravno, u pitanju je pokušaj da se ućutka svako ko se usudi da ukaže u kojem pravcu ide crnogorsko društvo. Tužilaštvu poručujemo da prestane sa progonom kritičara vlasti i onih kojima ona služi i da ne guši građanske slobode. U suprotnom – imaćemo odgovor i na to“, zaprijetili su iz DPS-a

Na to su se nadovezali i iz Socijaldemokrata (SD), smatrajući zaprepašćujućom činjenicu da je VDT u Podgorici od Suda za prekršaje zatražilo da pokrene postupak protiv profesora na FCJK Bobana Batrićevića zbog napisane kolumne.

„Prosto je nevjerovatno ponašanje podgoričkog VDT-a koje insistira na kažnjavanju intelektualca i profesora na fakultetu zbog izgovorene, tj. napisane riječi u kolumni u kojoj je iznio vrijednosne sudove o ponašanju SPC u Crnoj Gori i njenih episkopa. Logičnije bi bilo da se bavi izjavama navedenih predstavnika vjerske organizacije“, naveli su iz SD-a.

Prema njihovim riječima, „na niske je grane spalo podgoričko tužilaštvo kad služi kao sredstvo za prevaspitavanje slobodomislećih građana i kao udarna palica jedne vjerske organizacije“.

„Socijaldemokrate Crne Gore daju punu podršku profesoru Batrićeviću, pozivajući VDT da odustane od ovog besmislenog procesa čiji je jedini efekat urušavanje ugleda te institucije“, zaključili su iz SD-a.

2 Comments
  1. Sud komentariše

    Kakva ološ. A znaju li ove ološi da su svi njihovi poltroni sudstva u spužu. Koji obraz čovjek treba da ima da ovo kaže

  2. Q komentariše

    Ustavni sud donosi zakon na niciji zahtijev da bi baba iz DrPS-a ostala i dalje u Ustavnom sudu! Sve ovo dalje je besmisleno dok sa svi DrPS-ovi suci i tužioci ne uklone iz pravosudnog sistema i ne donese valjan Ustav a ne ovo DrPS smeće!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.