Mladen Mikijelj

Dom zdravlja Glavnog grada obilježio Međunarodni dan sestrinstva: Ključna uloga medicinskih sestara i tehničara u pružanju kvalitetne zdravstvene zaštite

0

Dom zdravlja Glavnog grada juče je svečano obilježio Međunarodni dan sestrinstva, koji se globalno slavi 12. maja na godišnjicu rođenja Florens Najtingel, britanske medicinske sestre, začetnice modernog sestrinstva kao priznate profesije.

“Naša ustanova prepoznaje ključnu ulogu medicinskih sestara i tehničara u pružanju kvalitetne zdravstvene zaštite, te sa ponosom ističemo da oni čine više od 50% ukupnog broja zaposlenih u našem Domu zdravlja”, navodi se u saopštenju Doma zdravlja Glavnog grada.

Glavna sestra Doma zdravlja Glavnog grada izjavila je da je sestrinstvo predstavlja veoma važan segment u sistemu zdravstvene zaštite.

“Ovaj dan je jedan od najvažnijih na području sestrinske profesije, stoga koristim priliku da svim medicinskim sestrama i zdravstvenim tehničarima uputim iskrene čestitke povodom njihovog dana, uz veliku zahvalnost za svu požrtvovanost i brigu, često rizikujuci da ugroze sopstveno i zdravlje svojih najbližih“, kazala je ona

Povodom njihovog dana, Menadžment Doma zdravlja Glavnog grada organizovao je svečani prijem za medicinske sestare i tehničare naše ustanove, čime smo istakli njihov značaj u svakodnevnom radu u liječenju i zbrinjavanju pacijenata.

Pomoćnica Doma zdravlja Glavnog grada dr Natalija Petrić kazala je da medicinske sestre i tehničari su stub našeg zdravstvenog sistema, neophodni za njegovo funkcionisanje.

“Vaša predanost, stručnost i saosjećajnost su nezamenljivi u pružanju kvalitetne zdravstvene njege. Nastavićemo da ulažemo u vašu edukaciju i razvoj, kako bismo vam omogućili da još efikasnije obavljate svoje odgovorne zadatke. Ovaj dan je prilika da vam se zahvalimo na svemu što radite i da istaknemo vašu ključnu ulogu u brizi za naše pacijente, jer doktor i sestra /tehničar čine neraskidivu cjelinu na primarnom nivou zdravstvene zaštite i samo kao tim mogu najbolje odgovoriti zdravstvenim potrebama građana”, navodi Petrić.

Dom zdravlja Glavnog grada nastavlja da podržava i unapređuje rad svojih medicinskih sestara i tehničara, prepoznajući njihovu značajnu ulogu u sistemu zdravstvene zaštite.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.