Dodik uputio čestitku Orbanu: Za Republiku Srpsku Mađarska je velika i važna zemlja

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je preuzimanje Mađarske predsjedavanje Savjetom Evrope premijeru Viktoru Orbanu i poručio da je za Republiku Srpsku Mađarska već velika i važna zemlja.

„Nakon uspješnog mađarskog predsjedavanja Savjetom Evropske unije u drugoj polovini 2011. godine, Mađarska danas preuzima predsjedavanje u svom drugom mandatu u ovom važnom evropskom tijelu, i na tome Vam od srca čestitam u svoje ime, kao i ime institucija i građana Republike Srpske. Vaš moto predsjedavanja, ‘Učinimo Evropu ponovo velikom!’, u skladu je sa ambicioznim planom predsjedavanja, kao i sa željom Mađarske da doprinese u iznalaženju preko potrebnih odgovora i koraka u cilju prevazilaženja izazova sa kojima se Evropa u cjelini suočava danas“, naveo je Dodik u čestitki.

Istakao je da je da za Republiku Srpsku Mađarska već velika i važna zemlja.

„I čvrsto vjerujemo da će uz Vaše liderstvo, to ponovo postati i Evropska unija. Izražavam nadu da ćemo uskoro susresti i na nekom od događaja predviđenih mađarskim planom predsjedavanja, a koji se odnose na Zapadni Balkan. Uz najlepše želje za uspjeh novog mađarskog predsjedavanja Savjetom Evropske unije, srdačno Vas pozdravljam“, naveo je Dodik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.