Dodik: U BiH loš prenosni elektro-sistem, pitanje kada će doći do kolapsa

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je u BiH loš prenosni elektro-sistem i da je samo pitanje vremena kada će doći do kolapsa.

Komentarišući probleme sa funkcionisanjem elektroenergetskog sistema u BiH, Dodik je istakao da sve što je na nivou BiH “propada i ne može ništa da se uspostavi”.

“Mi smo zbog blokade ogromnih sredstava onemogućeni da izgradimo mrežu u Republici Srpskoj. Odnosi koji se baziraju na netrpeljivosti između Bošnjaka i Hrvata o pitanju ko će biti glavni, ko će biti predstavnik u ime Federacije BiH, godinama blokiraju sredstva”, rekao je Dodik novinarima u Prnjavoru.

Prema njegovim riječima, evidentan je ozbiljan zastoj, ne samo u pogledu trenutnog snabdijevanja, već u pogledu razvoja.

“Vi nemate okvir u kome možete da gradite nova energetska postrojenja, jer je prenosni sistem veoma tanak i slab. Da Republika Srpska to radi, vjerujem da ne bi imali problema”, smatra Dodik, prenosi Srna.

U BiH juče je došlo do nestanka napajanja električnom energijom usljed totalnog raspada elektroenergetskog sistema u BiH.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.