Mladen Mikijelj

Dodik: Konaković ne može nikome da drži lekcije, pogotovo ne Vučiću

0

Ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković opet lupa gluposti, on ništa ne može pokrenuti u ime BiH, jer on nije BiH i ne predstavlja je ako za to nema usaglašen stav Predsjedništva BiH, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Ne može tražiti ni tužbu ni bilo kakvu odštetu. Konaković bi trebalo da pokaže osnovnu pristojnost i da se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću obraća s poštovanjem, jer uvredama upućenim Vučiću Konaković vrijeđa Srbiju i sve njene građane. On je jeftini populista, nedovršeni i nedorasli političar i ne može da drži lekcije nikome, a pogotovo velikom državniku i političaru poput predsjednika Srbije – navodi Dodik.

 

Kako Dodik navodi, Vučić je svoje prijateljstvo i podršku svim narodima u BiH pokazao više puta, a Konaković i ostali bošnjački političari uradili su sve da trajno naruše odnose sa svim Srbima gdje god oni živjeli.

– Priča o Srebrenici je laž. Nikakvog genocida nije bilo i to su potvrdila najznačajnija imena u istraživanju Holokausta.
Najveći svjetski stručnjaci za Holokaust Efraim Zurof, direktor Centra „Simon Vizental“, i profesor Jehuda Bauer, istoričar Holokausta, potvrdili su da nije bilo genocida. To je potvrdio i izraelski stručnjak za istraživanje Holokausta Gideon Grajf, koji je jasno rekao da su Srbi narod nad kojim je izvršen genocid – dodaje Dodik na društvenoj mreži „Iks“.

 

Kako on navodi, isto se čulo i od drugih svjetskih autoriteta iz ove oblasti.

– Potvrdio je to i ugledni jermenski književnik i profesor Babken Simonjan iz Jerevana. To za bosanske muslimane ništa ne znači, jer ne žele da čuju. Jasne su namjere koje stoje iza rezolucije i šta muslimani pokušavaju da urade. Svi to vide. Iza svega stoji njihova mržnja prema Srbiji i srpskom narodu i zato je i odgođeno glasanje o rezoluciji. Shvatili su da nakon nje neće biti ni BiH – napominje Dodik.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.