DNP, Prava i Slobodna Crna Gora: Krizu u Podgorici da riješe oni koji su je izazvali

0

Predstavnici Demokratske narodne partije, Prave Crne Gore i Slobodne Crne Gore pozvali su na hitan dijalog i konsenzus o rješavanju krize unutar većine u Podgorici, a ukoliko je to nemoguće smatraju da treba vratiti mandat građanima Podgorice, ocijenjeno je na sastanku povodom aktuelne situacije u Podgorici.

Navode da Demokratska narodna partija, Prava Crna Gora i Slobodna Crna Gora nijesu ničim doprinijele trenutnoj krizi vlasti u Podgorici, a imajući u vidu nestabilnost u vršenju vlasti, te obavezu prema građanima koji su ih glasali, žele da naglae da su uvijek bili posvećeni odgovornom i konstruktivnom pristupu u vršenju vlasti u Glavnom gradu.

„Isključiva odgovornost za trenutnu krizu leži na Pokretu Evropa sad, odnosno na dvije frakcije nastale iz nekada jedinstvene partije. U trenutnom političkom kontekstu smatramo da je od suštinske važnosti da se kolege iz vladajuće većine fokusiraju na ispunjavanje obećanja datih građanima, te da prevaziđu partijske interese i druge motive koji dovode do opstrukcija u radu, zbog toga apelujemo da zajedno ozbiljnim i odgovornim pristupom doprinesemo napretku grada i rješavanju pitanja od važnosti za građane Podgorice“, ističu iz te tri partije.

Naglašavaju da sa Demokratskom partijom socijalista neće glasati za eventualnu inicijativu o rušenju vlasti u Podgorici.

„Iako ne pozivamo na nove izbore, jasno poručujemo da smo itekako spremni za njih ukoliko do toga dođe. Naša ozbiljnost u pripremi za sve moguće scenarije još jednom potvrđuje našu predanost principima odgovorne politike i konstruktivnog dijaloga“, zaključili su iz DNP, SCG i PCG.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.