Ministar Joković u radnoj posjeti opštinama Gusinje i Plav: Uskoro kreće isporuka traktora – snjegočistača

0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković i državni sekretar Salih Đonbalaj sa saradnicima boravili su juče u radnoj posjeti opštinama Gusinje i Plav kako bi se u razgovoru sa predsjednicima opština Sanelom Balićem i Nihadom Canovićem i lokalnim poljoprivrednim proizvođačima upoznali sa izazovima i problemima sa kojima se susreću. Glavni problemi o kojima je razgovarano su loša putna infrastruktura u ruralnim područijima, elektrifikacija katuna, neophodnost izgradnje vodovoda, nabavka mehanizacije, izlivanje rijeka, problemi oko otkupa mlijeka i drugih poljoprivrednih proizvoda.

Ministar Vladimir Joković se upoznao sa problemima i kazao da će raditi na rješavanju istih uz aktivno učešće lokalnih samouprava. Naglasio je poljoprivrednicima da u svakom trenutku mogu da se obrate Ministarstvu koje će kao i do sada imati sluha za njihove potrebe i u skladu sa mogućnostima na sve načine  izaći u susret.

Imajući u vidu da je poljoprivreda jedna od glavnih razvojnih grana opština Gusinje i Plav, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će sa posebnom pažnjom razmotriti sve zahtjeve koji su iznijeti na jučerašnjim sastancima i nastojati da ih realizuje u mjeri mogućeg.

Predsjednici Opština su obaviješteni da uskoro kreće isporuka traktora – snjegočistača za predstojeću zimsku sezonu kako bi poljoprivrednicima i ostalim građanima omogućili nesmetano funkcionisanje.

Ministar Joković je u okviru radne posjete obišao više uzornih poljoprivrednih proizvođača iz opština Gusinje i Plav. Ohrabrio ih je da će u narednom periodu imati podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i izrazio nadu da će povećati obim proizvodnje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.