Đurđev: Grlić-Radman je satelit globalista, Vučić je za njega nedostižan državnik

0

Kada ministar spoljnih poslova jedne Hrvatske, koja je skoro cijelu svoju suverenost prepustila EU i NATO, koja je nedavno izgubila i sopstvenu valutu, govori o Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću kao nečijim satelitima, onda to zvuči i komično i žalosno.

To je izjavio predsjednik Srpske lige Aleksandar Đurđev, komentarišući izjavu hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlić-Radmana da je predsjednik Srbije trabant i satelit Rusije.

– Posebno kada uzmemo u obzir da takve riječi dolaze od Gordana Grlić-Radmana, koga gotovo svakodnevno ismijava ni manje ni više nego predsjednik Hrvatske Zoran Milanović – rekao je Đurđev.

Prema njegovim riječima, Srbija je suverena, nezavisna i slobodna zemlja, koja vodi samostalnu spoljnu politiku, i koja, za razliku od Hrvatske, ima prijatelje u svim svetskim centrima moći.

– Od Vašingtona, preko Brisela, Pariza i Berlina, sve do Ankare, Moskve i Pekinga Srbiji su vrata širom otvorena. Grlić-Radman se ponaša poput one narodne „što je babi milo, to joj se i snilo“, jer niko na Zapadu ne želi da uvodi sankcije i disciplinuje Srbiju. To bi htio zvanični Zagreb, ali on nije u stanju ni da zaštiti Hrvate u Federaciji Bosne i Hercegovine, a kamoli da se miješa u unutrašnja pitanja Srbije – kazao je Đurđev.

Predsjednik Srpske lige podsjetio je na razbijanje hrvatske špijunske mreže u Srbiji prije nekoliko mjeseci i istakao da, pored toga, hrvatsku stranu frustrira i to što je srpska vojska, zahvaljujući Vučiću i ministru odbrane Milošu Vučeviću, postala jača i moćnija od njene.

– Uporedite broj državnika koje je ugostio predsjednik Vučić u Beogradu i broj onih koje je primio Grlić-Radman u Zagrebu, i vidjećete koja zemlja je jedan od centara svjetske politike, a koja je periferija, gdje joj je uvijek i bilo mesto. No dobro, imaju još vremena da uče od Vučića, treba razumjeti da je njihova država mlađa od većine udruženja u gradovima širom Srbije, a kamoli od naše države – zaključio je Đurđev.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.