Đukanović ne vjeruje Markovićevim ministrima: U sjedište NATO-a poveo i Milana Roćena!

0

Da Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore polako ali sigurno oduzima moć zamjenika Duška Markovića, pokazao je NATO samit u Briselu, gdje je pored ministara odbrane i inostranih poslova Predraga Boškovića i Srđana Darmanovića, ključnu ulogu igrao Milan Roćen. Đukanovićev čovjek od najvećeg povjerenja, formalno je njegov savjetnik za spoljnu politiku, a svi koji su upućeni u politička zbivanja unutar DPS-a znaju da je Roćen neformalni premijer u kabinetu predsjednika Crne Gore. Upravo je boravak u sjedištu NATO-a pokazao da Đukanović pravi paralelnu Vladu i da ne želi da se osloni na kadrove Duška Markovića. Zbog toga je na put otišao i Roćen, koji je tokom Đukanovićevcog boravka u Briselu bio tik uz njega, iako protokol i ne predviđa da savjetnici, osim ministara, budu prisutni u glavnoj sali, čak ni tokom neformalnih sastanaka.
Jasno je da postoji kratki spoj na relaciji Đukanović-Marković, koji je svakoga dana sve vidljiviji. To što je Roćen bio ključni čovjek Đukanovića u Briselu je još jasniji signal da prvi čovjek Crne Gore nije zadovoljan radom određenih ministara.
Kako je Borba prva ekskluzivno objavila, Đukanović je već angažovao Mlađana Dinkića, za svog glavnog savjetnika za ekonomska pitanja, koji će kontrolisati rad ministara Duška Markovića iz te oblasti. Roćen je dobio široka ovlašćenja, skoro u rangu premijera, a uskoro se očekuje uključivanje još jednog broja Đukanovićevih ljudi iz najbližeg okruženja u njegovu paralelnu Vladu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.