Đukanović (SNS): Krivokapiću i njegovim ministrima zabraniti ulazak u Srbiju zbog Rezolucije o Srebrenici!

20

Skupština Crne Gore usvojila je juče Predlog Rezolucije o Srebrenici. Poslanici, njih, 55 je glasalo za, 19 protiv, 7 uzdržanih.

Za rezoluciju glasali su poslanici opozicije – Demokratska partija socijalista na čijem je čelu predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, Socijaldemokratska partija, Socijaldemokrate, Bošnjačka i albanske nacionalne stranke, kao i poslanici vladajućeg Građanskog pokreta URA i Demokratske Crne Gore.

Poslanici Demokratskog fronta su bili protiv usvajanja rezolucije.

Tim povodom oglasio se novinar i poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović koji je kazao da „treba svakog crnogorskog poslanika, kao i člana crnogorske vlade sa sve Zdravkom Krivokapićem koji je glasao za rezoluciju o Srebrenici proglasiti za nepoželjne osobe u Srbiji“.

Takođe, dodao je on, treba uputiti ambasadi Crne Gore protesnu notu zbog skandalozne deklaracije koja je izglasana u parlamentu Crne Gore.

Rezoluciju o Srebrenici predložila je Bošnjačka stranka, uz podršku grupe opozicionih poslanika.

Prema riječima jednog od predlagača Rezolucije, poslanika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića, cilj tog dokumenta je demokratizacija crnogorskog društva i pomirenje u regionu, da se „zabrani javno negiranje genocida u Srebrenici, kao i da se prenese poruka da Rezolucija nije uperena ni protiv jednog naroda“.

Rezolucijom Skupština Crne Gore potvrđuje da je „u Srebrenici počinjen genocid u julu 1995. godine, u kojem je stradalo preko 8.000 civila bošnjačke nacionalnosti“.

Skupština Crne Gore rezolucijom osuđuje izjave, postupke i politike koje negiraju ili dovode u pitanje da se u Srebrenici desio genocid, a 11. jul se proglašava Danom sjećanja na žrtve Srebrenice.

„Zabranjuje se javno negiranje postojanja ili umanjenje genocida u Srebrenici. Potvrđuje se riješenost države Crne Gore da u budućnosti spriječi genocid i druge ozbiljne zločine“, stoji u Rezoluciji.

20 Comments
 1. Vasojević komentariše

  Zabraniti!!!

  1. Dragojlo komentariše

   Mu ulazak, ka Rakoviću i Antiću.

 2. Josif komentariše

  Svaka Njegoševa je bila kao iz jevanđelja.

 3. Xman komentariše

  Ovaj o dalje iznosi Vuciceve i Milove petljavine.

 4. Krnja Jela komentariše

  Hahaha. Javio se Vučićev glasnogovornik.. Pa i ja sam za. Treba spustiti diplomatske odnose na nivo političkih direktora.. I zabraniti njima ulaz u Srbiju, a Rakoviću, Božoviću i Antiću u CG.. I treba održavati odnose sa Đilasom i Boškom Obradovićem protiv fašiste Vučića.. I naravno, gledati samo svoga posla a braću ko jebe.. Vazda u svakoj familiji ima jedna budala, u ovoj našoj regiji su Srbijanci.. Biti dobar sa Hercegovcima i cijelom RS, i naravno sa opozicijom u Srbiji..

  1. малигни утицај komentariše

   Hercegovci i cijela RS ne idu zajedno sa Đilasom i srpskom tzv. opozicijom. Srbi iz RS znaju ko su i sa kim su, tako da tu si se malo više zajebao.

 5. Kontra Revolucija komentariše

  Ne treba ici toliko daleko !.
  Nek Srbi iz R. Srpske i Srbije idu na odmor u drugim destinacijama a nek Montenegrinima dolaze ova „Braca“ iz Srebrenice, Bošnjacke Mahale i Kosova* !.
  Otvoriti odmah fabriku tepiha i graditi dzamije za novodošlice !.

  1. E viva komentariše

   Mi se molimo bogu,samo da idete negdje drugo. Sretan vam daleki put. .gdje god odete,svi vas mrsikaju….

  2. tako stoje stvari komentariše

   A što ne treba ? Treba jasno i nedvosmisleno jednom za uvijek postaviti stvari na pravi način. Truli kompromisi i pamet bez pameti su nas i doveli tu dje jesmo. Ovom rezolucijom su ugrženi vitalni nacionalni interesi srpskog naroda. Srbija je dužna, kao država srpskog naroda da ih štiti. Tačka !

 6. Ivi komentariše

  A šta će tek da uradi Republika Srpska koja je direktno pogodjena. Biće sankcija što jasnih što pokrivenih.Važno je Abaziju da mu je rodjak Abazi visoki činovnik SAMO opredeljenja. Sistem spojenih sudova. ŽIVJELA sezona, a ti BATO pošto su nasrnuli der pe odmah razčisti i idi na izbore, zgazićeš ih. To direktno pogadja narod Budve.Der pe i šotavci.

  1. E viva komentariše

   A vi idite u Neum, hahaha

 7. E viva komentariše

  Pravi primjerak gatackog goveceta.. iiippppp

  1. Ivi komentariše

   Jedi govedo oklasine ljetos, a zastavu stavi za uvo. Abazi se nafukao ne boj se. Eno vozi otetog mercedesa od albanske mafije, pa da baš njemu posluži.

   1. Ivi komentariše

    I dobavi vakcine iz Covaksa, jer Srbija možda ima prečih, može bit, šuto sa kamenjaru. Zamisli samo taj blok retard…..

    1. Ivi komentariše

     Neka Abaziju dodju bata i seka ovamo pošto on neće tamo. Šta Srbija hrani i drži ebem ti. Samo oštro!

 8. Mihailo komentariše

  A Bečić, pa taj srbomrzački kameleon je najgori.

 9. Peja komentariše

  Ni Krivokapic ni ministri nisu glasali za Rezoluciju, vec poslanici. Kakav je ovo idiotizam od izjave?

  1. малигни утицај komentariše

   Idiot si ti. Vlada stoji iza smjene Leposavića i iza rezolucije. Nijesmo čuli da se ijedan ministar pobunio. Čak ni oni koji slove kao Srbi ili Srpkinje. Znači saglasni su, znači učestvuju. Da se ne lažemo i ne zanosimo da u toj vladi ima Srba.

   1. tako stoje stvari komentariše

    @ maligni uticaj

    Bravo za komentar ! Šta sprečava velju srpkinju Bratićku da podnese ostavku u vladi koja provodi antisrpsku politiku ??? Meni je savršeno jasno šta…kome nije neka vjeruje u bajke i dalje i „dobronamjerne“ glasove i “ savjete“ kako trebamo nju ili Leposavića da uzmemo za srpske lidere, pored živih Kneževića i Mandića.

 10. Nikola komentariše

  Bečiću i ulazi i izlazi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.