DF pritiskaju i u Mojkovcu

0

Branilac aktivista Demokratskog fronta Mojkovac Nikola Baltić danas je imao pretres u sudu za prekšaje Bijelo Polje, odeljenje Mojkovac, zbog prijave da su aktivisti DF-a, organizovali neprijavljen politički skup.
“Povodom događaja od 3.okobra 2016. godine, Uprava policije podnijela je prekršajnu prijavu protiv konstituenata Demokratskog fronta. U prijavi je nevedeno da aktivisti DF Mojkovac nisu prijavili skup okuplanja građana navedenog datuma”, rekao je Baltić.
On je dodao da za to ne postoje nikavi dokazi i da je riječ o političkom progonu DF-a, i na lokalnom nivou.
“Danas je odžan pretres, i odluka će biti donijena u narednih 15 dana. Očekujem oslobađajuću presudu jer ne postoje nikakvi dokazi da je bilo ko od navedenih aktivista DF-a organizovao bilo kakav skup”, kaže Baltić.
On je dodao da se je toga dana bio ponedeljak koji je inače pijačni dan u Mojkovcu i da je toga dana povećana frekventnost građana na Gradskom trgu.
“Ulice koje su iz Uprave policije naveli da je njima organizovana protesna šetnja DF-a, od Doma zdravlja Boško Dedijić i dvijema ulicama koje vode do škola jako frekventna svakog dana”, ističe Baltić.
On je kazao da se očigledno radi o podmentnutoj prekršajnoj prijavi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.