Demokrate ni da zucnu: Svi znaju da i oni podržavaju Rezoluciju o Srebrenici ali puštaju Spajića da prima opravdane udarce ne bi li pokupili koji glas više!

0

Demokratska Crna Gora Alekse Bečića nije se niti jednom oglašava po pitanju glasanja Crne Gore o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama iako čitava crnogorska javnost zna da je njihov stav istovjetan sa stavom premijera Milojka Spajića i Pokreta Evropa sad.

Pokušavajući da prođu što bezbolnije ne bi li sačuvali „to malo“ Srba što je ostalo da ih glasa, Bečić i oni njemu najbliži odlučili su da se ne oglašavaju po ovom pitanju ne bi li ubrali političke poene koje trenutno gubi Milojko Spajić podržavajući Rezoluciju o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.

Ipak, i neodgovaranje je itekako odgovor sam po sebi te je jasno da ova grupacija političkih profitera u ovom trenutku pokušava za sebe da zgrabi glasove srpskog naroda, a sve uoči lokalnih izbora u Budvi i u Andrijevici. Stoga su odlučili da se ne oglašavaju po ovom pitanju.

Međutim, građani Crne Gore nisu niti mogu zaboraviti glasanje Bečićevih Demokrata po pitanju naše domaće verzije Rezolucije o Srebrenici kada su samo poslanici koalicije Za budućnost Crne Gore glasali protiv, dok su URA i Demokrate zajedno sa DPS-om glasali za. Pored toga, bile su uzdržane prilikom glasanja za smjenu pravde Vladimira Leposavića što je izazvalo krizu vlasti u Crnoj Gori.

Sada, gotovo kao da se istorija ponavlja. Ministar pravde se doduše ne smjenjuje zbog ovog pitanja ali je tema ponovo polarizovala crnogorsko društvo. I umjesto da se zaista povede inkluzivna politika i da Crna Gora, upravo baštineći tu raznovrsnost, bude uzdržana u Ujedinjenim nacijama, Spajićeva i Bečićeva Vlada ipak biraju da gurnu prst u oko Srbima u Crnoj Gori i podrže Rezoluciju koja je i čitav svijet podijelila.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.