MZ Grbalj: Mi Srbi iz Boke Kotorske, Grbljani želimo da se ogradimo od stava Vlade Crne Gore i ovih naših velikih evropejaca

0

Povodom usvajanja Rezolucije u Srebrenici oglasila se i MZ Grbalj putem saopštenja koje prenosimo u cijelosti:

“Svjedoci sio zadnjih dana da je počela još jedna u nizu liceijernih kanpanja protiv Srpskog naroda.

Pitamo se dokle sve ovo ide?

Ovim saopštenjem želimo da se mi Srbi iz Boke Kotorske, Grbljani ogradimo od stava Vlade Crne Gore i ovih naših velikih evropejaca.

Mi Grbljani smo Srpsko pleme u Boki Kotorskoj i dobro znamo što je zločin i genocid.

U svakom vijeku i u svakom ratu baš mi smo preživjeli zločine i genocide! Udarali su na nas baš svi ovi današnji inicijatori ove famozne deklaracije. A njihovo licemjerje je toliko da niko neće ni da spomene strvdanja Srpskog naroda kroz vjekove.

Gospodo iz „Evropske unije“ je li iko od vas čuo ikad za zločin u Pivi, za zločin u Velici, za genocid u Jasenovcu, za žutu kuću na Kosovu i Metohiji?

Znate li gospodo ko je strijeljao đake i narod u Kragujevcu? Ove zločine ste izgleda zaboravili!

Gospodo, upravo vaš „Milosrdni antjeo“ je anđeo što je nemilosrdno ubijao našu djecu, uništavao fabrike i sijao uranijum!

„Prijatelji naši dragi iz Evrope“, mi Srbi, vaši vjerni saveznici kroz vjekove, uvijek smo bili samo vaše topovsko meso! Uvijek ste bili liceijeri prema nama! A mi vam čvrsto obećavamo da se nikad nećemo odreći našeg Srpskog imena, naših običaja, naše kulture, naše Crkve i naše Svete vjere Pravoslavne!

Tako isto, nećemo se odreći ni našeg Kosova i Metohije i naše Republike Srpske! Ovim putem pitamo Vladu Crne Gore:

Mislite li Vi na svoj narod? Mislite li na svoje pretke? Mislite li na svoje potomke? Ili samo mislite na novac i da po svaku cijenu idemo ka Evropi?

Gospodo iz Vlade,

Zašto ne pravite deklaracije o zločinima u Pivi, Velici, Kragujevcu, Zidanom Mostu, Lijevču Polju, Kamniškim bistricama, Majevcu i Baru?

Mislimo da u današnjoj Crnoj Gori nema porodice koja nema nekoga u tim jamama, što okupatorskim, a što bratskim”, zaključio je u saopštenju Ljubo Nikaljević Predsjednik MZ Gornji Grbalj

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.