Demokrate: Ne postoji ni jedan razlog da se odlaže izbor sudija Ustavnog suda; 28. novembra će se znati kome je cilj funkcionalna država

0

– Predsjednica Venecijanske komisije jasno je istakla značaj izglasavanja svih kandidata za sudije Ustavnog suda i neophodnost njegove deblokade kroz izbor svih kandidata bez odlaganja – saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

Oni su se oglasili saopštenjem u kojem ističu da ne postoji ni jedan razlog da se odlaže izbor sudija Ustavnog suda, kada ni jednog od predloženih kandidata do danas niko nije osporio ni u stručnom, ni u moralnom, ni u bilo kom drugom smislu.

– Ni jednog od predloženih kandidata do današnjeg dana niko nije osporio ni u stručnom, ni u moralnom, ni u bilo kom drugom smislu. Shodno tome, ne vidimo niti jedan racionalan razlog zbog kojeg bi se prolongirao njihov izbor, osim ako neke druge partijske strukture nemaju želju da ospore efektuiranje izborne volje građana, odnosno, da podnošenjem farsičnih Ustavnih žalbi vrše opstrukciju i do kraja blokiraju funkcionalnost insitucija. Dakle, ako se odbija glasati za kandidate koji se ne spore, znači da se pravljenjem namjernog haosa država dovodi u stanje bez poretka – dodali su oni.

Demokrate poručuju da se upravo bivši režim dokazao u kršenju Ustava i da se nadaju da će sugestnija Venecijanske komisiju opoziciju natjerati da se okane destrukcije i pokaže odgovornost prema građanima.

– Nebrojeno puta se bivši režim pokazao u „poštovanju“ Ustava, što su dodatno potvrdili izglasavanjem Zakona o bježaniji od izbora, koji je Ustavni sud proglasio neustavnim. Možda ovakva sugestija Venecijanske komisije opoziciju kojom rukovodi DPS dozove pameti, da se okane destrukcije i da konačno pokaže minimum odgovornosti prema građanima i potrebi da se obezbijedi puna funkcionalnost institucija – navode oni.

Oni su dodali da će se 28. novembra znati kome je kome je cilj funkcionalna država, a kome je ona sredstvo sprovođenja ličnih i partijskih kombinatorika.

– Ako želimo ubrzati korake ka EU, onda sugestije relevantnih evropskih institucija ne treba posmatrati po principu „švedskog stola“, uvažavati one koji odgovaraju vašoj partikularnoj agendi, a odbacati one koje su društveno korisne. Zato, 28. novembra saznajemo kome je cilj funkcionalna država, a kome je ona sredstvo sprovođenja ličnih i partijskih kombinatorika – zaključili su u saopštenju

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.