Potpredsjednik EUROJUST-a posjetio Državno tužilaštvo

0

Evropska Agencija za pravosudnu saradnju  u krivičnom pravosuđu (EUROJUST) u narednom periodu realizovaće projekat „Unapređenje prekogranične saradnje u krivičnom pravosuđu na Zapadnom Balkanu“. Tim povodom u Vrhovnom državnom tužilaštvu održan je sastanak vršiteljke dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović sa potpredsjednikom EUROJUST-a Boštjanom Škrlecom.

Cilj projekta EUROJUST-a, koji finansira Evropska unija, jeste unapređenje prekogranične saradnje između EU i zemalja Zapadnog Balkana u slučajevima teškog i organizovanog kriminala.

Tokom sastanka v.d. VDT-a istakla je da za Državno tužilaštvo Crne Gore saradnja sa EUROJUST-om ima poseban značaj.

– Nastojimo, takođe, da unaprijedimo saradnju sa tužilaštvima regiona kako bi doprinijeli suzbijanju prekograničnog kriminala i u tom smislu Državno tužilaštvo Crne Gore aktivnim učešćem pružiće punu podršku realizaciji ovog projekta koji će doprinijeti unapređenju prekogranične saradnje u regionu u slučajevima teškog i organizovanog kriminala – poručila je Jovanović.

Sagovornici su se saglasili da će realizacija ovog Projekta kroz aktivno učestvovanje predstavnika Tužilaštva svih šest zemalja regiona, uz veliku podršku EUROJUST-a, doprinijeti djelotvornijim istragama u konkretnim predmetima.

Sastanku sa potpredsjednikom EUROJUST-a prisustvovali su i  Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović i državna tužiteljka za vezu sa EUROJUST-om Jelena Đaletić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.