Danilović: Za brukanje i poniženje neko će morati da odgovara, bolje se vidi istina iz Južne Amerike i Afrike nego iz Podgorice

0

Goran Danilović, predsjednik Ujedinjene CG, oglasio se nakon što je izglasana rezolucija o Srebrenici. On je kazao da „za ovu bruku neko će morati da odgovara“.

– Naši vlastodršci su se obrukali ovim glasanjem u UN. Udarili su šamar i svima nama. Napravićemo veliku grešku ako im okrenemo i drugi obraz. Za ovo brukanje i poniženje neko će morati da odgovara. Bolje se vidi istina iz Južne Amerike i Afrike nego iz Podgorice. Rezolucija je, ipak, slabašna politička deklaracija koju nije podržala većina zemalja svijeta. Ta činjenica je otrežnjujuća i upozoravajuća. Bili smo dužni da branimo istinu ne poričući ni jedan zločin, posebno ne onaj koji se dogodio u Srebrenici, a istina je da se u Srebrenici desio veliki ratni zločin ali ne i genocid – navodi Danilović.

Dodaje da ovakvim rezolucijama se obesmišljava pojam genocida i genocidnosti. Istina je i sveta i skupa. Državnici koje ne zanima mišljenje naroda ne traju dugo, a ako i potraju ne pamte se.

– Srbija je stojički izdržala i ovo, a na njenoj strani je tiha većina svjetskih država. Svijet se mijenja ma koliko bila velika presija moćnih država. Republici Srpskoj će biti teško jer je ona ključna meta. Ipak, Srpska nije sama – zaključuje Danilović u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.