Crna Goro, crn ti obraz: Vlast bacila sraman žig na pretke i potomke!

0

Crna Gora glasala je za sramnu Rezoluciju u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama a da stvar bude još perfidnija, naša Vlada je amandmanskim djelovanjem pilatovski oprala ruke pred javnošću Crne Gpre tvrdeći da nijedan narod nije genocidan.

Samim tim, Vlada je u potpunosti ignorisala pozive crkvenih velikodostojnika, bez kojih oni ne bi bili niko i ništa na crnogorskoj političkoj sceni a srpskom narodu Crne Gore stavili žig genocidnosti, ma koliko puta to pokušavali da ospore svojim amandmanima. Ovim glasanjem potvrđen je kontinuitet antisrpske politike Demokratske partije socijalista koja naizgled nije nikada ni padala sa vlasti.

Takođe, Spajić i ekipa u potpunosti su ignorisali pozive srpskih diplomatskih predstavnika, kako iz Srbije tako i iz Republike Srpske, koji su jasno govorili da će se odnosi trajno narušiti ukoliko Crna Gora bude glasala za, što se na kraju i dogodilo.

Ključne poruke koje su poslate bile su iz Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, a najzvučnija je bila poruka mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija koji je otvoreno pozvao Vladu da ne pruži podršku sramnoj Rezoluciji i svrsta se u red zemalja koje žele da žigošu srpski narod.

S tim u vezi – ovim je itekako potvrđen karakter ove Vlade. Bacila je sraman žig na pretke ali i na potomke a ovo će istorijski da povuče fatalne i dalekosežne posljedice sa kojim će generacije i generacije za nama morati da se bore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.