Danilović: Ne smijemo nikad više trpjeti loše odluke Vlade ili vlada, pod izgovorom da će se vratiti DPS

0

Ne smijemo nikad više braniti i trpjeti loše odluke Vlade ili vlada, pod izgovorom da će se vratiti DPS. Ako narod želi da se vrate neka se vrate, samo da se dogovorimo: skoro četiri godine djelovi pobjednika iz avgusta 2020. su na vlasti i ne možemo se plašiti izbora, a posebno ne krađe na izborima, poručio je predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

U nastavku prenosimo njegov stav:

„Kako sijemo tako i žanjemo!

Ako ćemo da vladamo kao DPS bolje da nas nema.

Oni su ojadili Crnu Goru pod izgovorom da be smiju dopustiti da mi dođemo na vlast. To je bila i ostala lopovska vlast.

Predlažem premijeru Spajiću da nakon današnjeg „glasanja Crne Gore“u Skupštini UN pokrene pitanje povjerenja Vladi. Ako dobije povjerenje neka mu je sa srećom, ko god mu ga dao, ali tako bismo saznali ko je gdje u ovom političkom cirkusu.

Ovo je azbuka demokratije, a mi smo dužni da je uvedemo u praksu.

Strah od DPS-a je žalosni izgovor da ćutke gledamo kako oni iz opozicije sprovode svoju politiku, a mi smo kao na vlasti i čuvamo većinu.

Ako će DPS politika biti vladajuća a sprovoditi je pobjednici iz avgusta 2020. onda sve zajedno pitam: čemu ta čemerna pobjeda i koga smo pobijedili?

Dakle, nema nazad, nema povlađivanja logici da je politika DPS-a bila dobra, a njihove partijske vođe loši! Upravo je ta politika: bez dostojanstva, bez čuvanja unutrašnje sloge i mira, politika progona, politika koja se udvara lobističkim centrima moći i istovremeno progoni slobodne ljude, najgora politika od ikad do danas.

Moramo pobijediti tu politiku, a ne pojedince koji su je sprovodili. Ovdje se odavno ne radi o „pojedinačnoj odgovornosti“ nego o političkom monstrumu čije su maksime od mnogih napravile pokorne i uplašene ljudiće.

Otpor!

Otpor jer nikome nijesmo dužni niti nam je neko nešto poklonio.

To što nas je neko prevario ne znači da treba mi da se stidimo umjesto njega. Ne i ne! Glavu gore i bez odustajanja“, poručio je Danilović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.