Dačić osudio Hilov potez: Grubo se miješa u unutrašnja pitanja Srbije!

2

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocijenio je večeras, povodom sastanka američkog ambasadora Kristofera Hila sa smijenjenim tužiteljkama, da postupak američke ambasade predstavlja otvoreno i grubo miješanje u unutrašnja pitanja jedne suverene države – Srbije.

„Znam da velikim silama izgleda da sve mogu, ali zamislite kako bi to izgledalo kada bi u našoj ambasadi u SAD Marko Đurić primio nekog američkog tužioca ili sudiju,” rekao je Dačić za Tanjug, nakon što je na Instagramu američke ambasade objavljena informacija o tom sastanku.

On je ocijenio da je ovaj postupak „u direktnoj suprotnosti sa željom za razvojem dobrih bilateralnih odnosa“.

“Srbija je uvijek otvorena i spremna za dijalog, ali svi strani predstavnici moraju da poštuju osnovne principe Bečke konvencije da nemaju pravo da se miješaju u unutrašnje stvari zemalja u kojima su akreditovani”, podvukao je Dačić.

(Tanjug)

2 Comments
  1. Buks komentariše

    Ma ti smradovi se miješaju svima i svuda,htjeli bi da budu gospodari svijeta,to je suština njihove politike kroz proizvodnju sukoba i ratova,prodaju oružja,installiranje podaničkih režima svuda gdje im to može biti.Kad budete odgovarali za sve zločine širom svijeta,možete da prozivate druge.Do tada odj…te.

  2. Djujic komentariše

    Sepra ne rise ,dobices po njuskici !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.