Da li NATO spasava Đukanovića od Spuža?

0

Ćelija u Spužu ili važna funkcija u Briselu? Turski medij Fırtına Haber, pod oznakom ekskluzivno, objavio je vijest da devet država članica NATO-a planira da kandiduje nekadašnjeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića za zamjenika generalnog sekretara NATO-a svega desetak dana nakon što je hrvatski Jutarnji list najavio hapšenje Đukanovića.

Šta je od navedenog tačno i kakva sudbina čeka posrnulog večitog vladara poznatog po ugnjetavanju Srba i šurovanju s mafijom?

„Priča o Milu Đukanoviću kao potencijalnom funkcioneru NATO-a je stara nekoliko godina. Nije isključeno da to bude njegova ’izlazna karta’ iz Crne Gore preko koje bi izbjegao pravno procesuiranje za mnoga zlodjela koja se vežu za njegovo ime – navodi u razgovoru za Alo! predsjednik političke stranke „Slobodna Crna Gora“ Vladislav Dajković i dodaje da očito Hrvati nisu zaboravili ulogu Mila Đukanovića u ratnim dešavanjima devedesetih, kada je kao premijer Vlade bio prvi u lancu komande koja je donela odluku o granatiranju Dubrovnika.

SAZNAĆE SE U JULU

Predstojeći samit NATO u Vašingtonu u julu trebalo bi da bude mesto gde će usaglašavanje među članicama NATO oko novog generalnog sekretara biti manje-više okončano. Skoro je izvjesno da je na putu da postane generalni sekretar Alijanse doskorašnji liberalni premijer Holandije Mark Rute. Zasad 29 od 32 članice stoje iza Ruteove kandidature.

Da li to znači da bi se Milu Đukanoviću moglo suditi za moguće ratne zločine?

„Ne, mislim da od toga nema ništa. Ovdje je riječ o tome kako je stekao prvi milion, o malverzacijama u Crnoj Gori – kaže za Alo! novinar i osnivač portala borba.me Dražen Živković.

„Da li će biti procesuiran ili ne, to zavisi od crnogorskog tužilaštva i nikakva pisanja medija tu Milu ne mogu pomoći. Valjda je vreme da se konačno susretne sa svim nepočinstvima koja je činio, a spisak je predugačak – dodaje Živković, koji je uvjeren da je tekst na turskom portalu „naručen iz Crne Gore, i to od DPS krugova, kako bi se skrenula pažnja s informacija koje kruže da bi Đukanović mogao biti priveden licu pravde“.

(alo.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.