Održana treća sjednica dječijeg parlamenta: Šljukić uručila pohvalnice članovima

0

Održana je III sjednica Dječijeg parlamenta, posljednja u ovom sazivu. Na sjednici se diskutovalo o prevenciji i mjerama zaštite od bolesti zavisnosti.

Na početku zasijedanja sekretarka Skupštine opštine Nikšić, Ivana Šljukić, obratila se prisutnima :

„Najdraži odbornici i odbornice – članovi Dječijeg parlamenta, želim da istaknem da mi je izuzetna čast da vas, na kraju ovog saziva parlamenta, pozdravim i najiskrenije vam se zahvalim na učešću u ovom lijepom projektu”, rekla je Šljukić.

Sekretarka je naglasila da je važno da se učenici aktivno uključuju u projekte koji jačaju lokalnu demokratiju i tako grade bolju budućnost.

„Zapažanja koja ste iznosili o ekološkim problemima Nikšića, te o brojnim izazovima vezanim za bolesti zavisnosti, od neprocjenjivog su značaja za nas kao lokalnu samoupravu. Shvatićemo ih veoma ozbiljno i, u najvećoj mjeri mogućeg, potrudićemo se da uvažimo sve vaše sugestije, kako bi kvalitet života u Nikšiću podigli na još veći nivo.

Pokazali ste veliku dozu ozbiljnosti, posvećenosti, znanja, odgovornosti, za šta imamo da zahvalimo vašim porodicama i obrazovno-vaspitnim ustanovama koje su vas delegirale u Dječiji parlament. Nadam se da vas je učešće u radu ovog parlamenta dodatno izgradilo kao ličnosti i ohrabrilo u namjeri da, u dogledno vrijeme, preuzmete odgovornost za upravljanje gradom i date vlastiti doprinos daljem napretku Nikšića”, istakla je Šljukić.

U radu sjednice je učestvovala i Ljubica Abramović, rukovoditeljka Kancelarije za prevenciju bolesti zavisnosti, koja je govorila o bolestima zavisnosti, prevenciji, sa fokusom na zavisnost od alkohola, duvana, električnih cigareta, društvenih mreža. Odgovarala je na pitanja parlamentaraca, koji su pokazali veliku zainteresovanost za ovu temu.

Na kraju sjednice, Šljukić je članovima dodijelila pohvalnice za učešće u radu Parlamenta i doprinos razvoju lokalne demokratije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.