Carević: Uskoro će državne institucije imati drugačiji odnos prema Budvi

Carević: Uskoro će državne institucije imati drugačiji odnos prema Budvi

Opština Budva je, uprkos činjenici da je njena loša vlast od prije 2016. godina sad već prošlost, u mnogim segmentima ostala pod hipotekom njihove nemarne, neodgovorne i u mnogim segmentima kriminalne vlasti. U ovom mandatu i ta hipoteka postaće prošlost, Opština Budva braniće svoje interese i interese njenih građana svim pravnim sredstvima”, poručio je predsjednik Opštine Marko Carević povodom Dana opštine Budva.

Čestitajući svim građanima Budve Dan oslobođenja Budve, dan opštine, uz želju da iz ove krize kao država, kao grad i kao zajednica izađemo jači i složniji, Carević je istakao da vjeruje će nakon prve demokratske smjene vlasti u Crnoj Gori, državne institucije imati drugačiji odnos prema Budvi, posebno prema školskim i zdravstvenim ustanovama u našem gradu za čiji rad su i nadležne.

“Bez obzira na to, kao i do sada, opština Budva će izdvojiti neophodna sredstva da kroz plan investicija unaprijedi rad u ovim ustanovama. Budžetska konsolidacija, izrada Strategije razvoja Opštine Budva i mjere usmjerene ka saniranju krize izazvane pandemijom Covid 19 su prvi koraci koje preduzimamo, a sve sa ciljem i nadom da će nas sljedeća turistička sezona vratiti na kurs ubrzanog privrednog razvoja, čiji tok, ako naučimo lekciju, moramo odrediti mi sami”, istakao je on, naglasivši da 22. novembar, dan oslobođenja i pobjede, koji slavimo kao Dan opštine, ove godine obilježavamo na neuobičajen način.

“Izgleda da su borbe i izazovi stalni pratilac ne samo naše prošlosti nego i vremena u kojem živimo. Pandemija koja je zadesila planetu odnosi ljudske živote i prijeti da izmijeni naš život i naše navike. Ipak, uprkos okolnostima, naša je dužnost da obilježimo datum ispisan zlatnim slovima na stranicama naše istorije i odamo počast onima koji su svoj život položili za našu budućnost”, naveo je Carević.

Obraćajući se osobodiocima, koji su, kako je kazao, vođeni prkosom i hrabrošću rekli NE okupatoru i uzidali antifašističke ideje u temelje našeg grada i cijelog savremenog svijeta, dužni smo doslijednost na putu slobode.

“Vaša borba za nas je opomena i orijentir u teškim vremenima. Moramo odati počast sjenima naših predaka, svim borcima Narodno-oslobodilačke borbe koji više nisu sa nama. Da se zahvalimo za hrabrost i nesebičnost herojima koji su svoje živote dali za našu slobodu, za prerano prekinute mladosti, za snove o boljem i pravednijem društvu, za junačku borbu i otpor! Vaša borba mora biti naš putokaz u suočavanju sa izazovima našeg doba”, istakao je predsjednikk Opštine Budva.

Izazovi pred kojima se nalazi naša lokalna samouprava i cjelokupna ekonomija Crne Gore, kako ističe, biće pokazatelj naše zrelosti da krizu iskoristimo za promjenu i iz nje izvučemo lekcije za budućnost.

“Strateški pristup održivom razvoju, kroz jasne ciljeve i zadatke – to je ukratko plan djelovanja naše lokalne samouprave.
Pandemija koronavirusa pokazala je sve slabosti oslanjanja na samo jednu granu ekonomije. Budva je generator turističke privrede, ali moramo razvijati i druge djelatnosti i privredne grane kako bi uspješno prevazišli najavljenu krizu, a sačuvali Budvu od urbanističke devastacije i komunalne katastrofe.
U tom smislu, u prvom dijelu mandata, naše djelovanje mora biti usmjereno ka obezbjeđivanju sredstava za normalno funkcionisanje i razvoj našeg grada i bolji život građana Budve sa ciljem da privučemo što veći broj investitora da ulažu u izgradnji visokokvalitetnih turističkih sadržaja, razvijemo nove sadržaje poput rekonstrukcije, obnove i adaptacije kulturno-istorijskih spomenika u Starom gradu i tvrđava, podržimo razvoj ruralnog turizma kroz investicije u budvanska sela, podržimo nezaposlene žene, mlade, a zatim i mala i srednja preduzeća nizom mjera u cilju razvoja poljoprivredne”, naglasio je on.

Jednom, kako dodaje, kada postignemo budžetsku konsolidaciju, naša Opština okrenuće se projektima decenije – izgradnji vrtića, bolnice, Kulturnog centra i velikih saobraćajnih projekata bez kojih je razvoj ovog grada neodrživ.

“Vrijeme pred nama zahtijeva solidarnost prema socijalno ranjivim grupama. Kriza koja nas je zadesila pogodila je ove grupe najjače. Dužnost cjelokupnog društva, države ali i lokalne samouprave je da im pomognemo da ovu krizu prebrode čuvajući minimum dostojanstvenog života”, poručio je Carević.

Related posts

4 Comments

 1. Bot23

  Bata za ministra kulture, sada će Ceca na virtualni novogodišnji koncert. Svi u Budvu na narodnjake.

  Reply
 2. Kontra revolucija

  Sta je DPS botovi , nešto vam ne ide protiv Bate ?.
  Nemate ideje ?.
  Sve neke neistinite, stare, ofucale komentare protiv njega širite !.
  Tvrd orah taj Bato, izgleda da je Srbin !.
  Ahahahahaha !.

  2
  3
  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *