Čarapić: Odluka arbitražnog suda u Londonu se ne odnosi na bilo kakav finansijsko-odštetni zahtjev već zahtjeva kojim je država nastojala da obezbijedi otvaranje hotela ove godine

0

Član Predsjedništva pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić kazao je da smo svjedoci da se režimski vojnici po komandi javljaju da obmanjuju javnost, ne bi li nanijeli političku štetu Pokretu Evropa sad i građanima Crne Gore

„Da objasnimo javnosti: Odluka Međunarodnog arbitražnog suda u Londonu ne odnosi se na bilo kakav finansijsko-odštetni zahtjev. Ta odluka tiče se zahtjeva kojim je država nastojala da obezbijedi otvaranje hotela u 2022. godini i time zaštiti svoj interes, koji je shodno potpisanom ugovoru, značio otvaranje Svetog Stefana za goste hotela. Ovom mjerom, Vlada je upravo željela da osigura ostanak tog investitora, koji je napustio Sveti Stefan onog trenutka kada je uvidio da je u Crnoj Gori došlo vrijeme da se posluje po tržišnim principima“, kazao je Čarapić.

On tvrdi da sve što se desilo jeste da je arbitražni tribunal procijenio da je neotvaranje hotela komercijalna odluka Adriatic Properties-a, za koju Adriatic Properties može da trpi isključivo komercijalne posljedice, čime je tribunal eksplicitno ostavio otvoren put državi da traži naknadu štete.

„Nismo ni očekivali da oni, koji su sopstvene interese i interese svojih omiljenih investitora uvijek stavljali ispred dobra zajednice, kažu istinu i saopšte činjenice. No, uskoro će i ovakvi pokušaji postati tužno podsjećanje na jedan autoritarni, ali ipak propali režim“, zaključio je Čarapić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.