“Vitez od briketa i reketa“ Bošković se i dalje nalazi na slobodi, pa se osmjelio da prijeti zatvorom liderima DF-a i “izdajnicima države“

3

Dokaz da su dva opasna politička eksperimenta sa formiranjem prvo ekspertske, pa onda i manjinske vlade, dodatno usporile proces demontaže DPS sistema pljačke i korupcije, jesu i gotovo svakodnevne izjave Predraga Boškovića, koji čak i otvoreno prijeti zatvorom liderima DF-a. Osokoljen činjenicom da se i dalje nalazi na slobodi, Bošković očigledno svjestan da će se oslobođeno tužilaštvo vrlo brzo pozabaviti njegovim kriminalnim radnjama, prijeti iz prazne puške, diže galamu u javnosti i juri “izdajnike i strane plaćenike“.

Podsjećamo da je Specijalno policijsko odjeljenje Crne Gore uhapsilo bivšu izvršnu direktoricu kompanije „Plantaže 13.jul“ Vericu Maraš 24. avgusta, inače istaknutu članicu odbora Glavnog grada DPS-a, ali se nedjeljama ne oglašavaju iz njene SKY stranke. Kao i u svim ostalim slučajevima pljačke države i građana, lažna stranka Mila Đukanovića se nedjeljama bavi hajkom na srpski narod i njegove političke predstavnike, na SPC, zvaničnu Srbiju i Aleksandra Vučića, na Demokratski front, bezuspješno pokušavajući da skrene pažnju sa još jednog od skandaloznih slučajeva u kojem su glavni akteri istaknuti članovi tog pljačkaškog strankoida.

Među svima njima, posebno mjesto zauzima Predrag Bošković, koji je kao jedan od vlasnika OMP- Engineering-a prisustvovao svečanom otvaranju fabrike briketa “Plant-OMP” u julu 2011. godine. Vlasnici OMP- su Oleg Obradović i Miodrag Ivanović, najbliži saradnici porodice Đukanović, koji su upleteni u sve veće krupne afere i pljačke države, a među osnivačima je bio i Predrag Bošković, koji je nešto kasnije i izašao iz tog kriminalnog posla. Bošković već nedjeljama ćuti kao riba o hapšenju svoje bliske saradnice- milionerke Verice, ali se bavi “ruskim malignim uticajem“, glumeći eksperta za bezbjednost, te nastavlja da ponavlja izanđale narative o “proruskom DF-u“, “ruskim i srpskim plaćenicima“.

Umjesto da objasni svoju ulogu u ovoj višemilionskoj, ogoljenoj prevari i pljački državne imovine, Bošković prijeti zatvorom liderima DF-a i svim ljudima koji ukažu na njegove pljačkaške tragove koje je ostavio svuda iza sebe. Nakon slučaja pljačke “Plantaža“, prije nekoliko nedjelja se otvorila još jedna krupna afera, direktno vezana za “Viteza od briketa“ Boškovića, a tiče se nabavke lakoooklopljenih vozila “oshkosh JLTV”, koje je za potrebe vojske država nabavila za vrijeme bivšeg ministra odbrane, te platila znatno skuplje u odnosu na cijenu koju su tom proizvođaču plaćali Ministarstvo odbrane SAD i neke druge države.

Takođe, za ovaj aranžmana koji je potpisan 2019. godine, pojavljuje se razlika od više od dva miliona evra u odnosu između toga koliko je proizvođaču iz SAD plaćen ovaj posao i onoga kolika je njegova zvanično saopštena vrijednost. To jasno proizlazi iz dokumentacije i njene komparacije sa onim što je do sada javnosti bilo dostupno o ovom poslu, kojeg je Ministarstvo odbrane sa Boškovićem na čelu, označilo stepenom tajnosti. Cijeli taj posao inače, od samog početka karakterišu kontroverze i netranspartentnost, iako je riječ o utrošku nekoliko desetina miliona evra novca crnogorskih poreskih obveznika.

I prije otvaranja ove nove afere, Tužilaštvo je imalo dovoljno materijala i dokaza da konačno, makar ispita ovog eksperta SKY stranke za bezbjednost, a vezano za njegovu ulogu u firmi OMP- Engineering, u kojoj je bio jedan od vlasnika, te šta sve zna o ovom kriminalnom poslu. a onda bi na red morala da dođu i pljačka države vezana za nabavku vozila Ministarstva odbrane, za vrijeme rukovođenja ove istaknute SKY vedete. Podsjećamo i naše čitaoce, ali i Tužilaštvo, da smo u našem feljtonu CRNA KNJIGA DPS KRIMINALA, pisali o Predragu Boškoviću i njegovim brojnim malverzacijama, počev od Rudnika uglja Pljevlja i daleke 2003. godine, pa preko kompanije Petrol Crna Gora MNE u kojoj je, dugi niz godina, na visokoj menadžerskoj funkciji njegov brat Dragan Bošković, ali i brojnim mutnim radnjama u Ministarstvu odbrane, a o čemu je i bivša ministarka Olivera Injac informisala javnost.

3 Comments
 1. Kad dođe pravda komentariše

  Orle,
  Izdajnici su oni koji su opljačkali i zadužili državu.
  Da se đeca koja će se tek rađati nikad ne razduže.
  Dolazi pravda Orle.

 2. Mitar komentariše

  Kakav crni orao,to je obična smrdibuba buljava bez obraza i karaktera.Sitni milov lopovčić,jadnik o kome će se tek čuti kad ga načnu istražitelji.A onda smrdibuba u bajbuk,pravo mjesto za tu sortu.

 3. Analiza komentariše

  DPS pukao. Poraz za porazom do rasspada stranke! AJ zivjeli Crnogorci bez DPS bande!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.