Čačić: Plenković zarobio Hrvatsku gore nego Tuđman, to je moralno spaljena zemlja bez budućnosti

0

Predsjednik Reformista Radimir Čačić oštro je danas kritikovao Vladu Hrvatske tvrdnjom da je premijer Andrej Plenković zarobio državu snažnije nego što je to bilo u vrijeme Franje Tuđmana.

On je istakao da je Hrvatska sada moralno spaljena zemlja bez budućnosti.

– Mi imamo jedno potpuno zarobljavanje države koje je bitno snažnije nego u vrijeme Tuđmana. Tada smo imali jedno otvoreno, brutalno i primitivno zarobljavanje pod silom, sjetite se „stojedinice“, bilo je prijetnji i metkom u čelo, ali stvarno zarobljavanje države kakvo imamo danas je bitno gore. Danas nema tog straha od ubistva ili premlaćivanja, hapšenja malo manje, ali gubitka posla, potpune zavisnosti, sprečavanje uspjeha firmi kada na bilo kakav način dodiruju državu, da – naveo je Čačić gostujući na zagrebačkoj N1 televiziji.

Komentarišući noćašnju višesatnu maratonsku sjednicu parlamenta na kojoj je raspravljano o zahtjevu opozicije o raspuštanju Sabora, Čačić kaže da danas u Hrvatskoj nema ni portira koji nije postavljen odlukom HDZ-a, kamoli direktora ili ljekara.

Ističe da takva država nema budućnost pod vodstvom Plenkovića koji je davao nadu, a koji se, kako kaže, u političkoj orijentaciji od njega i od Zorana Milanovića, ni u čemu ne razlikuje.

– To je građanski centar, samo su iz sebičnih ambicija otišli tamo gdje mogu te ambicije da ispune – rekao je Čačić, prenosi Tanjug.

On kaže da je Hrvatsaka moralno spaljena zemlja, gdje je, kako se naveo „jedan (Ivan) Turudić pojavljuje kao ključni čovjek pravosuđa“.

– To je uvredljivo za svakog građanina ove zemlje. Ovo što se događa nije slučajno, polako se to silno gađenje povećava. Račan je vodio najuspješniju Vladu svih vremena, kada smo se najbrže približavali Evropi, imali smo najveći rast BDP-a bez evropskog novca, s našim novcem, uveo nas je u evropsku porodicu potpisom predpristupnog ugovora s EU u vrijeme kada sa nama niko nije htio da razgovara – zaključio je Čačić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.