Haos u PES-u: Poslanici prijete kolegama zbog imenovanja njihovog kandidata za člana Odbora direktora EPCG!

0

Vanredna Skupština akcionara Elektroprivrede Crne Gore zakazana za danas u podne kasni, jer, kako prenose Vijesti, pojedini funkcioneri Pokreta Evropa sad (PES) traže da se revidira odluka juče usvojena na sjednici Vlade i u Odbor direktora EPCG imenuje Radovan Bijelić (PES).

Nakon što je objelodanjeno da će novi članovi odbora direktora EPCG ispred političkih stranaka biti Milutin Đukanović iz Nove srpske demokratije (NSD), Neven Gošović iz Demokratske Crne Gore, Bojana Savić iz PES-a i Tahir Đonbaljaj iz Demokratskog saveza Albanaca, burno su reagovala dva funkcionera PES-a Vladimir Bakrač i Uglješa Urošević koja traže da se umjesto Bojane Savić u Odbor direktora postavi Radovan Bijelić kojem je ta pozicija prvobitno bila namijenjena.

Savić je predložena nakon oštre polemike građanskih aktivista koji su dovodili u pitanje radno iskustvo prvobitno predloženog kandidata PES-a Radovana Bijelića.

„Poštovane koleginice i kolega, prethodnih dana je vođena hajka na našeg kolegu, mr Radovana Bijelića, magistra ekonomije, kandidata sa poslaničke liste, pri tome, malo mu fali da uđe u Skupštinu kao poslanik. Smatram, a to je stav svih iz NK, da ne mogu lažni tviter nalozi da presuđuju nekome i da ne može tako da se mijenja odluka koja je donesena u organima partije, na predsjedništv, a potom potvrđena u kabinetu ministra, pri čemu je sve objavljeno na TV Vijesti. Zbog svega navedenog, kolega Ulješa i ja, smo prinuđni, radi poštovanja prema časnoj familiji Bijelić, svim Nikšićanima koje predstavljamo, kao dva profesora Univerziteta Crne Gore, da vas obavijestimo da smo zbog pritiska velikog broja članova odbora, prinuđeni da, ukoliko se ne preinači sinoć donesena odluka, sazovemo pres i obavijestimo javnost o svemu, kao i o našem daljem djelovanju u Parlamentu“, napisao je Bakrač na Vocap grupi KlubPES, a prenijele Vijesti.

Na Bakračevu poruku reagovala su dva ministra – Filip Radulović i Maida Gorčević.

„Neviđen sebičluk. U stvari jesmo to vidjeli sa Radinkom i Jevrosimom“, napisao je Radulović, a njegova koleginica konstatovala: „Lični interes ispred svakog drugog. Bravo“, napisala je Gorčević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.