Nastavak istrage o pokušaju ubistva Marka Ljubiše Kana: Cetinjanin uhapšen, Beranac u bjekstvu

0

Policijski službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, u nastavku kriminalističke istrage usmjerene na sprečavanje i rasvjetljavanje teških krivičnih djela protiv života i tijela koja predstavljaju posljedicu sukoba organizovanih kriminalnih grupa, u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Budva podnijeli su krivične prijave Specijalnom državnom tužilaštvu protiv dva lica.

Sumnja se da su G.M. (53) iz Berana i M.K. (34) sa Cetinja izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.
Dosadašnja istraga i prikupljeni dokazi ukazuju na sumnju da su osumnjičena lica tokom 2019. godine postali članovi kriminalne organizacije koja je na teritoriji Crne Gore i Republike Srbije formirana radi izvršenja krivičnih djela ubistvo, a u kojoj kriminalnoj organizaciji su imali zadatke i uloge da pružaju logističku podršku neposrednim izvršiocima krivičnih djela.

Sumnja se da je G.M. prevozio pripadnike kriminalne organizacije iz Republike Srbije u Crnu Goru, gdje ih je po dolasku na teritoriju Crne Gore dalje preuzimao osumnjičeni M.K. koji je bio zadužen za njihov prevoz do gradova na primorju gdje se nalaze tajne lokacije tzv. štek stanovi.
Navedene policijsko – tužilačke aktivnosti predstavljaju nastavak istrage u kojoj su 22. januara ove godine, u Budvi lišeni slobode državljani Republike Srbije S.S. i L.I., a čijim lišenjem slobode su spriječeni u namjeri da izvrše ubistvo na štetu M.Lj. iz Budve.

Osumnjičeni G.M. je lišen slobode i njemu je nakon saslušanja kod nadležnog sudije za istragu određen pritvor, te je sproveden u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija.
Osumnjičeni M.K. se nalazi u bjekstvu.
Policijski službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije preduzimaju intenzivne mjere i radnje u cilju lociranja osumnjičenih lica koja su u bjekstvu, kao i identifikovanju drugih pripadnika predmetne kriminalne organizacije i njihovom procesuiranju nadležnom Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.