Borovinić Bojović: Bivši odbornici PES-a da odluče jesu li uz većinu ili uz DPS

0

„Kada su u pitanju bivši odbornici Evrope sad u Podgorici, oni moraju biti svjesni da politika zahtijeva odlučivanje. I moraće da odluče da li pripadaju većini ili su uz opoziciji. Jedno je sigurno: tražiti podršku od DPS-a za rušenje vlasti, a onda na izborima tražiti podršku od građana koji su isti taj DPS poslali u opoziciju prije nešto više od godinu dana, veoma je neugodna situacija. I u političkom smislu – skupa. No, to su njihove teme za razmišljanje. Ja sam svakoga dana posvećena radu, a poznato je da je moja kancelarija otvorena za dijalog i dogovore, baš kako sam u kampanji i obećala“, izjavila je predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović.

Ona je kazala da je trenutno posvećena organizaciji brojnih događaja i realizaciji važnih projekata.

„Za nekoliko dana održavamo međunarodnu konferenciju ‘Ženske kvote – put do jednakosti’, koju radimo u saradnji sa OEBS-om, zatim ću govoriti o prevenciji raka dojke na konferenciji koju održavamo u zgradi Skupštine, a u istom periodu imamo okupljanje boračkih organizacija gradova bivše SFRJ, pa prijem u ambasadi Italije koji je uvijek dobra prilika za jačanje odnosa za nacionalni i lokalni nivo. Skupština priprema projekat e-peticija koju je donacijom podržao M-tel, a ovih dana spremamo odluku o osnivanju Centra za održivi razvoj Podgorice, koja je rezultat zajedničke strategije Skupštine Glavnog grada i nevladinog sektora za saradnju sa EU fondovima. Ovo je sve primjer zgusnutosti događaja i pune posvećenosti razvoju našeg grada. Ko god želi da opstruira ili prekida ovaj tok i ovakav ritam rada, ne čini dobro za Podgoricu i nemam dileme da će to građani adekvatno politički da kazne“, kazala je ona.

Odgovarajući na pitanje o namjerama DPS-a i opozicije, dr Borovinić Bojović je kazala da DPS nema podršku građana.

„Osnovna namjera DPS-a je da se u javnosti stalno priča o krizi, nestabilnosti, izborima, sa namjerom da makar djelimično stave u drugi plan sve što je nova vlast uradila, pokrenula i sve što planira da ispuni. DPS ovo čini kako bi prikrili sve sudske procese, sva nepočinstava nepočinstava koja su radili tri decenije, a koja svakodnevno izlaze na vidjelo. Naravno da će ako im se u nekom trenutku ukaže prilika, pokušati da skrate mandat, kako bi spriječili novu vlast da završi započeto. Kada su u pitanju bivši odbornici Evrope sad, oni moraju biti svjesni da politika zahtijeva odlučivanje. I moraće da odluče da li pripadaju većini ili opoziciji. Jedno je sigurno: tražiti podršku od DPS-a za rušenje vlasti, a onda na izborima tražiti podršku od građana koji su isti taj DPS poslali u opoziciju prije nešto više od godinu dana, veoma je neugodna situacija. I u političkom smislu – skupa. No, to su njihove teme za razmišljanje. Ja sam svakoga dana posvećena radu, a poznato je da je moja kancelarija otvorena za dijalog i dogovore, baš kako sam u kampanji i obećala“, zaključila je predsjednica Skupštine Glavnog grada.

 

(Dan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.