Borelj: Moramo fleksibilnije i odlučnije pristupiti ukrajinskom sukobu

0

Situacija u Ukrajini biće riješena u naredna tri mjeseca, izjavio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj na Konferenciji o bezbjednosti u Minhenu.

„Ne mislim da ljudi na najvišem političkom nivou, oni koji su na prelaznom nivou i javno mnjenje razumiju da smo u situaciji koja zahtjeva potpuno drugačiji pristup. Ne prosto ‘dajte da vidimo sledećeg mjeseca na savjetu šefova diplomatije’. Ne, za tri mjeseca će situacija već biti riješena na bojnom polju“, rekao je Borelj.

On je, takođe, apelovao na fleksibilniji i odlučniji pristup ukrajinskom sukobu.

Šef evropske diplomatije je priznao da se Evropska unija suviše često kolebala u pitanjima isporuke novih tipova naoružanja Kijevu. Prema njegovim riječima, da je EU djelovala odlučnije, situacija na bojnom polju je mogla da se razvija potpuno drugačije.

Borelj je naveo da su predstavnicima industrije potrebne narudžbine, ali da će budućnost sukoba, kako je rekao, odrediti bespilotne letjelice i vještačka inteligencija.

Evropski zvaničnik je ranije rekao da je Evropska unija potrošila svoje zalihe naoružanja i da nema čarobni štapić za isporučivanje Kijevu veće količine municije.

(Sputnik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.