Bojović: Pokrenuti dijalog unutar vladajuće većine i što prije krenuti u rekonstrukciju vlade

0

Poslanik Demokratske narodne partije Vladislav Bojović u emisiji “Sa Srpskom u centar” na Srpskoj RTV, poručio je da je put ka funkcionalnoj i stabilnoj Vladi njena rekonstrukcija, naglašavajući važnost dijaloga.

Bojović je istakao da je krajnji cilj funkcionalna Vlada, dodajući da je planiranu rekonstrukciju potrebno sprovesti što prije.

„Mi imamo takvo stanje kakvo imamo, probleme i izazove. Ja smatram da je ovoj Vladi potrebno osvježenje. I uvjeren sam da bi efikasniji rad Vlade bio, da se što prije sprovede planirana rekonstrukcija. Predstavnici značajne koalicije koja je vodila značajne bitke sa DPS-om bi mogli da značajno doprinesu kada je u pitanju svježa krv u Vladi, ali i kada je u pitanju i politika kompromisa koju bi trebalo da vidimo u narednom periodu unutar vladajuće koalicije. Potrebno je kompromisima rješavati probleme. U ovom trenutku je najvažniji dijalog. Cilj je da imamo što funkcionalniju, što efikasniju i što bolju Vladu“ poručio je Bojović.

Bezbjednosni sektor ne treba da bude feud bilo koje političke partije, smatra Bojović.

„Sva ova situacija koja zbunjuje građane u kojoj se ne zna ko govori istinu a ko ne, može da se prevaziđe. Mislim da ne bismo smjeli sebi da dozvoljavamo da imamo međusobna nadgornjavanja između ministara na javnoj sceni oko ovakvih pitanja. Stvari moraju da se rješavaju dijalogom i unutar kuće, kako bi se stvari stabilizovale i kako bismo imali efikasniju Vladu“ naglašava on.

Bojović je apelovao na sve političke činioce da se odmah pokrene dijalog unutar vladajuće većine, shodno potpisanom sporazumu, te da se što prije krene u rekonstrukciju vlade.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.