Benčić: Đoković je jedini stao za nas, a oni su ga nokautirali

0

Švajcarska teniserka Belinda Benčić stala je u odbranu Novaka Đokovića.

Đoković, koji se trenutno nalazi u dvonedeljnom karantinu u Adelejdu, poslednjih desetak dana nalazi se na meti kritičara.

Zašto? Zato što je, kao prvi čovek Unije igrača (PTPA), australijskim vlastima predložio manje rigorozna pravila za 72 učesnika Australijan opena.

Takođe, Novak je dospio na metu kritičara zato što je jedan od malog broja učesnika Australijan opena koji su, umjesto u „mjehur“ u Melburnu poslati u Adelejd.

„Što se tiče grupe u Adelejdu, to razumijem. Oni su najbolji, oni najviše doprinose našem sportu“, rekla je Benčićeva i dodala:

„Kreg Tajli (direktor Australijan opena) je rekao da su oni zaslužili da budu u povlašćenoj poziciji. Nemam problem sa tim, ali hajde onda da prestanemo da pričamo o tome da (kao sport) težimo ka jednakom tretmanu“.

Brojni igrači su izrazili nezadovoljstvo zbog toga što svima nisu isti uslovi, a upravo je srpski teniser pokušao da se protiv toga bori – i to na nekoliko načina, suprotno od onoga što bi njemu najviše odgovaralo.

„Čestitam Novaku Đokoviću na svemu što je uradi. Uprkos tome što su ga nokautirali, on je jedini od privilegovanih koji je pokušao da uradi nešto za nas“, iskrena je Belinda.

Situacija nije jednaka ni kada su u pitanju teniseri i teniserke koji se nalaze u istim hotelima.

„Meni teže pada to što neki imaju ogromne sobe, a neki male. Ja sam, na primer, dobila bicikl, a neki nisu. To nije fer“, priznaje dvadesettrogodišnja Švajcarkinja.

Australijan open počinje u ponedeljak 8. februara, a nedelju dana prije toga igra se ATP kup.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.