Bečić konačno zakucao na prava ambasadorska vrata, ali srpskom ambasadoru nije smio da pomene svoj stav o tzv. Kosovu

0

Demokratska Crna Gora je poznata po „jasnim“ stavovima i ciljevima u svom političkom djelovanju i agendi. Najnoviji primjer predstavlja sastanak lidera Demokrata Aleksa Bečić sa novim ambasadorom Srbije Nebojšom Rodićem.

Ništa ne bi bilo čudno što se potpredsjednik Vlade Crne Gore sastao sa ambasadorom Srbije, da taj potpredsjednik nije lider Demokrata – Aleksa Bečić. Njegova partija ispunjava sve „obaveze“ koje zapadni partneri od njih očekuju. Jedna od njih je bila i da podrže odnosno priznaju nezavisno Kosovo*.

S toga je čudno da je lider Demokrata imao političkog obraza da sjedne sa ambasadorom Srbije i priča o deblokadi crnogorskih institucija, a da ne pomene svoj stav o Kosovu*  i stanju u toj srpskoj pokrajini.

Višegodišnjoj atrofiji u političkim i diplomatskim odnosima između dvije bratske države doprinijele su i Demokrate – možda ne direktno, ali da indirektno – beskičmenim stavom o problemu koji duže od deceniju predstavlja kočnicu u uspostavljanju najboljih mogućih odnosa sa Srbijom.

Bečić i njegove partijske kolege treba da se saberu i konačno odluče da li su im važniji „domaći zadaci“ koje dobijaju od „zapadnih partnera“ ili dobri odnosi, sa Crnoj Gori najbližom državom, Srbijom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.