Bajden na „Šarenim pilulama“: Kongresmen insistira na testiranje na drogu prije debate

0

Bivši doktor Bijele kuće zagovara tezu da predsjednik SAD Džozef Bajden treba da se testira na drogu uoči prve predsjedničke debate s republikanskim kandidatom Donaldom Trampom koja će biti održana 27. juna ne bi li se utvrdilo da li uzima psihoaktivne supstance koje bi prikrile pad njegovih kognitivnih sposobnosti.

Dr Roni Džekson, koji je bio ljekar u Beloj kući za vreme Trampove administracije, ali i tokom Obaminog mandata kada je Bajden bio potpredsjednik, tvrdi da postoji realna šansa da će Bajden biti drogiran kako bi „pojačao mentalnu oštrinu“ u predsjedničkoj debati. Doktor, sada republikanski kongresmen u Teksasu, dodao je da veruje da je Bajden bio drogiran i tokom govora o stanju nacije u martu.

„Zaista je neprijatno što kao nekadašnji ljekar u Bijeloj kući moram da ukažem na ovo, ali nemam izbora ako se ima u vidu šta nam se sve dešava. Ipak, zahtjevaću, u ime miliona zabrinutih Amerikanaca, da se podvrgne testu na drogu prije i posle debate, s akcentom na detekciju ljekova koji poboljšavaju efikasnost“, rekao je Džekson u intervjuu za „Foks njuz“.

Džekson je više puta slao pisma Bijeloj kući zahtevajući od predsjednika da uradi kognitivni test kako bi dokazao da je mentalno sposoban za posao koji obavlja. Ali, prema njegovim riječima, Bajden i njegovo osoblje su ignorisali te zahtjeve. Tramp je 2019. bio podvrgnut ovom testu i „položio“ ga je.

Sumnju da je Bajden na ljekovima ovaj lekar potkrijepljuje činjenicom da se predsjednik povukao u Kemp Dejvid gde se priprema za debatu – navodno, tamo mu njegovi pomoćnici daleko od očiju javnosti podešavaju doze lekova kako bi se doveo u red za debatu.

„Moraju da liječe njegov mozak, moraju da mu daju nešto što će mu pomoći da bolje razmišlja, moraju mu dati nešto da ga probudi. Sve vrijeme vidimo da je uznemiren, što je uobičajen simptom kognitivnog poremećaja od kog očigledno boluje“, tvrdi doktor Džekson.

Džozef Bajden je inače već najstariji predsjednik u istoriji Sjedinjenih Država – ima 81 godinu – a ukoliko bi bio reizabran za šefa Bele kuće, na kraju drugog mandata imao bi 86 godina. Tramp i drugi republikanci često ukazuju na Bajdenove gafove, ali i fizičke posrtaje kojih je u poslednje vrijeme sve više – samo proteklih dana je imao epizode na proslavi Dana D, kao i na sastanku lidera G7 u Italiji.

Aprilska anketa „Njujork tajmsa“ pokazala je da 72 odsto američkih glasača, uključujući više od polovine demokrata, vjeruje da je Bajden prestar da bi bio „efikasan“ predsjednik.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.