Skupština Glavnog grada dobija donaciju za projekat e-peticije: Digitalizacija je ulaznica za budućnost

0

Danas je u Skupštini Glavnog grada zvanično dogovorena donacija kompanije M-tel koja će gradskom parlamentu omogućiti konstruisanje platforme za e-peticije. Ova važna inicijativa, koja je proizvod dugoročne i održive saradnje, doprinijeće većem uključivanju građana u demokratski život grada.

Sastanku su prisustvovali Zoran Milovanović, izvršni direktor kompanije Mtel, Dušan Radusinović, direktor Sektora za strategiju i rizike, Bojana Maraš, šef Službe Digitalne fabrike u kompaniji, kao i Bojan Lozo, tehnički direktor firme Citrus Codes, koja će realizovati implementaciju projekta za elekronsko podnošenje peticija.

„Upravo ovakva inicijativa pokazatelj je da se zajedničkim djelovanjem mogu postići konkretna rješenja koja će zaista doprinijeti modernizaciji demokratskih procesa i omogućiti građanima  da lakše izraze svoje stavove i inicjative. Ovaj proces sada ima i digitalnu komponentu, a ona je ulaznica za budućnost”, izjavila je predsjednica Skupštine Glavnog grada, dr Jelena Borovinić Bojović, zahvaljujući kompaniji Mtel na uručenoj donaciji.

„Vodeći se principima društvene odgovornosti našoj kompaniji su u fokusu kultura, sport, obrazovanje i mladi i to su prioritetne oblasti našeg djelovanja u okviru kojih želimo da budemo prepoznati i korisni”, istakao je Zoran Milovanović, izvršni direktor kompanije Mtel.

Peticije se mogu podnijeti u slučaju povrede prava na lokalnu samoupravu, kao i u slučaju da Glavni grad ne obezbijedi zaštitu manjinskih prava i sloboda, a Skupština će preko nadležnih organa i službi prikupiti potrebne podatke i obavještenja od značaja za odlučivanje po istim.

„Donacija kompanije Mtel je od suštinskog značaja za realizaciju ovog projekta i predstavlja primjer društveno odgovornog poslovanja, a ujedno pokazuje kako saradnja između javnog sektora i privatnih kompanija može donijeti pozitivne promjene. Radujemo se implementaciji projekta e-peticija i vjerujemo da će on značajno doprinijeti boljoj komunikaciji između građana i vlasti“, zaključila je predsjednica Skupštine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.