Albanska Alijansa podržava sponzorisanje nove rezolucije UN-a o Srebrenici

0

Albanska Alijansa snažno podržava sponzorisanje nove rezolucije UN-a o Srebrenici od strane Crne Gore. Ovo ne vidimo kao kompenzaciju za neusaglašene političke postupke većine u proteklom periodu, niti kao test iskrenosti ili test ispravnog puta, već kao ljudski i civilizacijski čin, i duboko razumijevanje posljedica neobuzdane agresije i etničkog nasilja, saopštio je poslanik Albanske Alijanse u Skupštini Crne Gore Ilir Čapuni.

“Sponzorisanjem ove Rezolucije, Crna Gora će pokazati posvećenost osudi svih ratnih zločina pa i genocida, promovisanju istine i pomirenja, te sprečavanju takvih zločina u budućnosti. Biti sponzor ovakve rezolucije pruža Crnoj Gori i njenom rukovodstvu mogućnost da, pozivajući druge države da podrže istu, ojača svoja uvjerenja u zaštiti ljudskih prava, i tekovina 21. vijeka, pravde i mira, ne samo na Balkanu već i u svijetu”, rekao je on.

Prema njegovim riječima time će i jasno pokazati i dokazati da se distancirala od pogubnih politika 90-tih godina prošlog vijeka i da uistinu saosjeća sa žrtvama, te da se svrstava u red razvijenih svijetskih demokratija koje su osudile genocid u Srebrenici i da je njena unutrašnja i spoljašnja politika uistinu u skladu sa evroatlantskim integracija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.