Agent FBI svjedočio protiv sina Džoa Bajdena: Lap-top sadrži dokaze o Hanterovoj zavisnosti od droge

0

Sin američkog predsjednika Hanter Bajden koristio je krek kokain ubrzo nakon što je ilegalno kupio pištolj 2018. godine, rečeno je danas na suđenju u slučaju koji se vodi protiv njega.

– Gospodin Bajden je u jednoj poruci poslatoj udovici njegovog brata nekoliko dana nakon kupovine vatrenog oružja napisao da je spavao na autu gdje je pušio drogu – rekao je Erika Jensen iz FBI koja je svjedočila na današnjem suđenju, prenio je Bi-Bi-Si.

Sin predsjednika SAD optužen je da je svjesno lagao dok je popunjavao formular o svojoj upotrebi droge da bi kupio revolver i municiju u prodavnici oružja u Vilmingtonu u Delaveru.

Jensen je tokom svjedočenja rekla da lap-top sadrži dokaze o Hanterovoj zavisnosti.

– U tekstualnim porukama koristio se kodirani jezik za krek kokain, kao što je „bebi puder“, i činilo se da se gospodin Bajden dogovara da nabavi nedozvoljene supstance u mjesecima koji su prethodili kupovini pištolja – rekla je ona.

U jednom tekstu, prema njenim riječima, koji je poslat dan nakon kupovine oružja, rekao je Hali Bajden – udovici pokojnog Boa Bajdena – da čeka dilera po imenu Muki.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.