U Osnovnoj školi „Savo Pejanović“ dodijeljene diplome „Luča“

0

Na „Danu najboljih“, prigodnoj svečanosti u Osnovnoj školi „Savo Pejanović“, danas su dodijeljene diplome „Luča“ najboljim učenicima Škole, a novih deset lučonoša su: Spalević Lana, Oručević Kosta, Pejović Andrea, Tufegdžić Mojaš, Kilina Aglaja, Nikolić Petar, Popović Nađa, Radonjić Veljko, Radoman Vasilije i Dubak Simon.

Ovu svečanost, u prisustvu velikog broja učenika, nastavnika i roditelja otvorila je direktorica škole Milja Božović i, između ostalog, naglasila:

„Dan najboljih svojim značajem predstavlja veliki praznik, koji jedna škola može da ima. Tako je ovo važan dan i za našu Školu, koja ove godine slavi sedamdeset osam godina postojanja. U tom višedecenijskom bivstvovanju iznjedrila je puno uspješnih generacija, značajnih imena iz oblasti kulture, sporta, nauke, politike… Ova generacija učenika, okićena sa deset Luča, ali i sa brojnim drugim osvojenim nagradama, krenuće istim stopama kao i mnogi učenici ove Škole prije njih, jer je ovo veliko priznanje, vrijedno divljenja, ostvareno u najstarijoj gradskoj osnovnoj školi, koja njeguje visoke standarde znanja, i mnogo čime obavezuje. Posebno želim da naglasim da ovaj uspjeh ne bi bio ono što jeste da nije postojala skladna interakcija učenika, roditelja, učitelja i nastavnika. Iza ovog uspjeha stoje devetogodišnji ozbiljan i odgovoran rad učenika, njihov trud i posvećenost, odricanje i predanost, kao i nesebična podrška i uložena energija i roditelja i nastavnika, što svima nama predstavlja osobito zadovoljstvo“, rekla je Božović.

Na ovoj svečanosti, koju je pratio bogat muzički program, hor, solo numere i baletske tačke, kao i recitacije i dramski igrokazi, specijalne zahvalnice dobili su nastavnici mentori: Drašković Maksim, Stamatović Milica, Lakušić Dragana, Grbović Nihada, Janketić Lakić i Lazarević Stefan.

Dobitnici zahvalnica su i učenici trećeg, četvrtog, šestog, osmog i devetog razreda: Spalević Lana (za prvu nagradu na Sedmom Festivalu mladih recitatora Crne Gore), Pavlićević Filip (za treću nagradu na Sedmom Festivalu mladih recitatora Crne Gore), Tamoian Maks (za treću nagradu na Olimpijadi znanja iz programiranja), Rogić Sergej (za treću nagradu na Državnom prvenstvu osnovnih škola u atletici), Jovanović Sofija (za osvojeno prvo mjesto na opštinskom takmičenju u plivanju), Radovanović Sunčica (za osvojeno drugo mjesto na opštinskom takmičenju u plivanju), Stamatović Sava (za osvojeno treće mjesto na opštinskom takmičenju u plivanju), Rogić Sergej (za osvojeno prvo mjesto na opštinskom takmičenju u atletici), Zverev Danil (za osvojeno drugo mjesto na opštinskom takmičenju u atletici), Majerov Arsenij (za osvojeno treće mjesto na opštinskom takmičenju u atletici), Džankić Sara (za osvojeno treće mjesto na opštinskom takmičenju u atletici), Bušković Jelena (za osvojeno treće mjesto na opštinskom takmičenju u atetici), Radoičić Petar (za osvojeno drugo mjesto na opštinskom takmičenju u atletici), Đurović Relja (za osvojeno drugo mjesto na opštinskom takmičenju u atletici), Radonjić Pavle (za osvojeno drugo mjesto na opštinskom takmičenju u atletici), Spalević Lana (za osvojeno drugo mjesto na opštinskom takmičenju u atletici) i Radulović Bodin (za najviše pročitanih knjiga iz školske biblioteke).

Najveći doprinos za organizovanje ovog svečanog muzičkog programa, uz dodjele nagrada „Luča“ i zahvalnica, u organizacionom i stručnom smislu dali su direktorica, prof. Milja Božović, i nastavnici muzike i crnogorskog, srpskog i hrvatskog jezika i književnosti OŠ „Savo Pejanović“ i drugi.

Na kraju programa direktorica Božović je još jednom pozdravila sve prisutne i mladim generacijama poželjela nove uspjehe u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.