Mladen Mikijelj

Advokatski tim Duška Kneževića: Sudije kerberi Mila Đukanovića štite njegovu familiju, pred Anketnim odborom dostavićemo dokaze protiv mafije!

8

Advokatski timovi predsjednika Atlas Grupe dr Duška Kneževića, povodom odluke Višeg suda u Podgorici da odbije žalbe koje su se odnosile na privremeno blokiranje imovine g. Kneževića, izdaje sljedeće saopštenje za javnost:

„Ovom odlukom nastavlja se pravno nasilje i politički progon Duška Kneževića od strane SDT u Podgorici, koja je započelo nezakonito otimanje imovine, a postupak je nastavljen i završen u gluvo doba 31.12.2020. godine, na gestapovski način u duhu trodecenijske tradicije Višeg suda u Podgorici u krivičnim postupcima koji su započinjani i vođeni po političkim nalozima DPS. Ova odluka je nastavak pravnog terora nastalog kao rezultat sprege odlazećeg režima i nekih sudija Višeg suda u Podgorici.

Sa druge strane, ova odluka nije iznenađenje, jer ju je donijela sudija Vesna Pean, zaštitnica porodice predsjednika Đukanovića. O mehanizmima zaštite porodice Đukanović od strane Višeg suda u Podgorici i SDT u Podgorici posjedujemo podatke, koje ćemo iznijeti anketnom odboru Skupštine Crne Gore, kad god on bude formiran. Ovde podsjećamo da je upravo sudija Vesna Pean učestvovala u hitnom i nezakonitom zaključenju sporazuma o priznanju krivice sa sestrićem Mila Đukanovića Edinom Kolarevićem.

I u ovoj političkoj odluci na štetu Duška Kneževića svoju neslavnu ulogu imao je Boris Savić, predsjednik Višeg suda u Podgorici. Isti onaj Boris Savić koji je donio neustavno i nezakonito rješenje o stavljanju u zatvor do dva mjeseca lidera DF-a, uz obrazloženje da im imunitet traje samo dok su u plenarnoj sali. Istog onog Borisa Savića koji je potvrdio optužnicu protiv lidera DF-a u kojoj su netačni lični podaci za svjedoka saradnika, na kome je i zasnovana kasnije presuda. Istog onog Borisa Savića kojem je obnovljen mandat na intervenciju tada neustavno izabrane Vesne Medenice, preko neustavno izabranih članova neustavnog Sudskog savjeta.

Za Viši sud u Podgorici zakonito je pozivati građane preko adresa na kojima ne žive, a onda hitno po nalogu DPS raspisivati potjernice i određivati pritvor. Nastavak zloupotreba na štetu Duška Kneževića biće tamnim slovima upisan u istoriju crnogorskog pravosuđa. Postupajuća sudija Vesna Pean, odbila je žalbe odbrane i svih pravnih lica, ocijenivši da se pravni teror može nastaviti otimanjem imovine. Postupajući sudija u ovom postupku nije se obazirala ni na okolnost da je Komisija za žalbe Interpola prije sedam mjeseci ukinula sve tri potjernice protiv Duška Kneževića, ocijenivši ih kao neosnovane, nezakonite, politički motivisane.

Iako je sudija Višeg suda u Podgorici Vesna Pean uložila maksimalni napor da u vrijeme korona virusa, dana 31.12.2020. godine pojača do maksimuma politički progon Duška Kneževića i donese ovakvu nevjerovatnu odluku, ona će, uvjereni smo, biti ukinuta ili odlukama Ustavnog suda Crne Gore, zbog povrede prava na pravično suđenje Dušku Kneževiću ili na međunarodnoj arbitraži na kojoj će odbrana povećati odštetni zahtjev za 200 miliona eura, tako da će on ukupno iznositi 700 miliona evra.

Protiv svih učesnika ovog sramnog postupka u SDT Crne Gore i Višem sudu u Podgorici, podnijećemo krivične prijave zbog učinjenih zloupotreba.

Želimo da naglasimo da je više nego jasno da je neophodna hitna reforma tužilaštva i pravosuđa iz razloga što su poluge terora DPS u sudstvu i tužilaštvu ostale netaknute. To najbolje pokazuje arogantan i bezuman postupak vraćanje izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti od strane predsjednika Mila Đukanovića parlamentu.

Odlazeća vlast DPS i njihovi poslušnici u sudstvu i tužilaštvu istrajavaće u svom bezumlju i bezakonju kroz politički progon i pravni teror, dok im to nova vlast nečinjenjem i tolerantnim odnosom bude dozvolila.

Obaveza nove vlasti je da bez izuzetka sprovede zakon, a prvenstveno u odnosu na pripadnike odlazeće izvršne vlasti koji su prethodnih decenija činili teške zloupotrebe.

Poluge prethodne vlasti u sudstvu i tužilaštvu moraju biti uklonjene na zakonom predviđen način, čime će se država osloboditi višedecenijskih monopola. Jedino na ovaj način može se sprovesti suštinska reforma u sudstvu i afirmisati profesionalizam i lična i profesionalna nezavisnost sudija i tužilaca kao temelj modernog pravosuđa.

Te reforme neće biti dok su Milivoje Katnić i Boris Savić na ključnim pozicijama koje omogućavaju zloupotrebe i progon neistomišljenika.

8 Comments
 1. Dule komentariše

  Pustiti druge ,samo dokazi ti tj tvoji advokati da si ti 2.000 e zakonito zaradio ,sve ćemo ti poslije verovati !!!

  1. Pravda komentariše

   Dule, dudule, dudaš li?
   Ko si ti da je tvoje mišljenje bitno, dudlašu.

 2. Gornji Morinj komentariše

  Zsr se nije Di Kej vratio.Bio je obećao.

 3. Milos komentariše

  Manipulatori, nasli se isti pa stite ledja jedam drugome

 4. Kiki komentariše

  Sto prije zatraziti hapsenje ove spodobe! I naravno izrucenje Marovica. Ako oni ne progovore protiv Djukaja mrka kapa. Uhapsiti obojicu, pa ponuditi status zasticenog svjedoka.

 5. Lange komentariše

  Pičk. Nemoguće danemaš dokaze protiv njega sve si mu pare ti iznio pičk.ali si sve dokaze dao englezima da ga drže u šaci i nakraju kad ga izaseru i puste niz vodu naravno pokupe lovu.kao i gadafiju i sadamu i ostalima.plju

 6. Darko komentariše

  Guda mala ti ide u Spuz sa ili bez Mila ,,,, to te ceka a onda ces da proklinjes svaki e koji si drpio !!!! Olosu

 7. Duca komentariše

  Dule i dalje bi da se ogrebeš o državni budžet. Početkom devedesetih ti i tebi slični niste imali ni za sendvič, a sada od države tražiš 700 miliona eura. Trebalo bi da se detaljno ispita odakle ti sva tvoja imovina i da vratiš sve sto je nezakonito stečeno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.