Abazović: Spajića sam na vrijeme upozoravao na neke stvari; Do Kvon nije moj ortak nego Spajićev, neću nikome ostati dužan za napade!

2

Premijer Dritan Abazović kazao je da je današnja vanredna sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost bila konstruktivna i efikasna.

„Prva tačka je o stranim državljanima koji se dovode u vezu s aktivnostima u vezi kriptovaluta. Ne radi se o jednom licu, nego o više lica koja djeluju ili su djelovali na teritoriji Crne Gore“, rekao je Abazović na pres konferenciji.

Kazao je da je sjednicu zakazao na zahjtev nekoliko članova.

„Ne vidim nikakvu tajnost u ovome, da samo ja imam uvid u pismo koje je poslato na tri adrese. Nakon toga se otvorila rasprava, jer se tamo navodi da je kriptozajednica plaćala odnosno pomagala određene političke subjekte. Do sada smo na desetine puta na sjednicama govorili o ruskom uticaju i novcu koji se plasira za izbore, odgovorno je da se i o ovome razgovara“, ocijenio je on.

Svi članovi su se usaglasili, kako je kazao, da o ovome treba da raspravljaju nadležni. Dodao je i da će jedan dokument iz Agencije za nacionalnu bezbjednost proslijediti načelniku Specijalnog policijskog odjeljenja Predragu Šukoviću.

„Nismo htjeli da nešto što smo dobili (pismo) da to bude predmet trgovine poslije izbora. Interes je svih da se utvrde činjenice. Uređaji koji su oduzeti Do Kvonu prilikom hapšenja, vjerovatno u tim uređajima leži istina koja može da ide u jednom ili u drugom pravcu. Imali smo zahtjev prema nadležnim organima da ne mogu prenebregnuti tu stvar“, naveo je Abazović.

Druga tema je, kako je dodao, sprovođenje aktivnosti u suzbijanju organizovanog kriminala.

„Kontrolisano je 48 lokacija, 42 lica. Za dva lica nije dobijen nalog za pretres, to je slučaj bez presedana. Vijeće je upoznato ko su lica i ko je sudija koji je donio odluku. Ta dva lica su malo poznatija javnosti u odnosu na ostale. Ne možemo tu ništa specijalno da uradimo. Nadam se da će vijeća donijeti suprotne odluke u odnosu na ovaj presedan“, kazao je Abazović.

„Spajića sam dobronamjerno upozoravao na neke stvari“

Na pitanje da li je ovaj slučaj iskorišćen za pregovore o budućoj vladi, Abazović je rekao ne može razumjeti predstavnike Pokreta Evropa sad, prije svega Spajića, kojeg je, kako je kazao, „dobronamjerno upozoravao na neke stvari.“

„Niti znam ko je Južnokorejac, niti sam ga u životu sreo, kao on, niti sam tražio da mi šalje pismo. Ali, kad nešto primim, a što ima širi karakter, moja je obaveza bila da obavijestim ljude o tome. Nisam nikome ostao u politici dužan, a neću ni njima (PES-u)“, poručio je.

„Tužilaštvo će sad imati više materijala“

Abazović je, na pitanje da li je ugrožena nacionalna bezbjednost, kazao da ne misli da je to slučaj.

„Ne dramatizujem, neke kolege imaju drugačiju interpretaciju… Tužilaštvo je podijelilo neke informacije, sad će imati više materijala da preduzmu neke radnje“, naveo je on.

Pravo je pitanje, kako je istakao, ko je Do Kvonu dozvolio da uđe u Crnu Goru.

2 Comments
  1. Мик Џегер komentariše

    Pa ti si kontrolisao službe bezbjednosti ludove jedan eto ko ga je puštio i ko ga koristi u kampanji protiv Spake..e sprdnje ove, puče Acin i Ramin Open Balkan ko tikva.

  2. Krsto komentariše

    Čas se potpisuješ kao Mik Džeger, čas kao Srbin i tako dalje… Nema potrebe da se mučiš i kriješ, potpiši se brate kao Milojkova pudlica i zdravo. Ionako svi više znaju kakva ste bagra vi što botujete za lopova i prevaranta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.