Adžić: Kvon se sastao sa Spajićem i kad je bio na potjernici

1

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da onaj ko je dozvolio Do Kvonu da uđe u Crnu Goru nije mogao znati da se radi o licu sa potjernice, jer taj južnokorejski državljanin nije koristio svoja dokumenta, već je imao više falsifikovanih.

„Imali smo dilemu kako da postupamo jer je u toku kampanja. Kad god da je ovo bilo, imalo bi jedan politički kontekst. Naša obaveza je bila da zaštitimo državni interes. Ako smo reagovali kad je u pitanju DPS, DF, zašto bismo sad reagovali drugačije“, naveo je Adžić na pres konferenciji nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Rekao je da su dobili preciznu informaciju da je lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić imao prijateljski odnos sa Do Kvonom.

„Imali smo informaciju da su se sastajali u porodičnoj atmosferi, da su se sastali i nakon momenta kad je bio na potjernici, imamo i ulicu u Beogradu u kojoj su se sastali. Radili su zajednički posao. Ako ne postoji, sve će se to demantovati“, istakao je Adžić.

Rekao je da, koju god aktivnost da rade, ona može biti dovedena u politički kontekst, te da ništa ne bi radili kad bi se time rukovodili.

„Nisam siguran da ovo može da podigne naš politički rejting, naša obaveza je da upozorimo javnost“, naveo je ministar.

Pojasnio je da je jedan dio informacija koje je iznio o Spajiću i Do Kvonu sadržan u pismu, a dio se dio odnosi na operativne podatke.

Adžić je kazao da se unutar laptopa nalaze dokazi o zajedničkom poslovanju Spajića i Do Kvona. „Ne znam je li to sporno, treba da se ispita. Može je potpuno legalno poslovanje sa jednim od najtraženijih bjegunaca. Unutar laptopa postoje dokazi finansiranju kampanje. Ne bih govorio o cifri, ali nije zanemarljiva“, istakao je.

 

1 Comment
  1. Daco komentariše

    Pa sto ga niste uhapsili kad je bio na potjernici a usao u Crnu Goru?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.