Abazović i Konatar sa evropskim „Think tank“ organizacijama: URA će biti dio 45. Vlade Crne Gore

0
Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović i potpredsjednik Miloš Konatar razgovarali su sa predstavnicima značajnih „Think Tank“ organizacija iz Evrope o rezultatima koje je Crna Gora ostvarila za vrijeme 43. Vlade, kao i o aktuelnim političkim prilikama u državi.
Na sastanku predsjednik URE Drtian Abazović, govoreći o ostvarenim rezultatima, je istakao da je Crna Gora nakon političkih promjena 2020. godine ostvarila vidan napredak na svim poljima.
„Ponosni smo što smo odigrali ključnu ulogu u tim promjenama i doprinijeli da se zemlja dodatno demokratizuje i smanje tenzije u društvu. Ostvareni su istorijski rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, koje su prepoznali i svi naši spoljnopolitički partneri, ali ostaje još mnogo borbe i posla pred nama. Međutim, brine nas namjera određenih dijelova aktuelne vlasti da se sa ključnih pozicija u bezbjednosnom sektoru smijene ljudi koji su zaslužni za ostvarene rezultate“, dodao je Abazović.
On je naznačio i da je Crna Gora u 2023. godini ostvarila istorijske rezultate na polju ekonomije.
„Smanjen je javni dug na 60% BDP-a, i sada je na granici mastrihtskog kriterijuma, našli smo se i na samom vrhu među državama Evrope kada je u pitanju privredni rast, oborili rekorde kada su u pitanju prihodi turizma, kao i prihodi gotovo svih naših državnih preduzeća, koje će biti teško dostići. Potrebno je samo nastaviti započete procese i ne uvoditi državu u nestabilnost rizičnim potezima koji bi mogli da izazovu krizu javnih finansija zbog koje bi građanke i građani mogli dugoročno da ispaštaju“, poručio je Abazović.
Šef poslaničkog kluba URE Miloš Konatar je dodao da je Građanski pokret URA bio i ostao posvećen evropskom putu Crne Gore i imao isključivo konstruktivnu ulogu u tom procesu.
„Kako iz vlasti, tako sada i iz opozicije, nastavljamo kao i do sada da bez kalkulacija podržavamo sve što doprinosi bržem članstvu Crne Gore u Evropsku uniju, a to se najbolje moglo vidjeti kada smo glasali u Parlamentu za sva imenovanja u pravosuđu i za izbor VDT-a“, istakao je Konatar.
Oni su ponovili da URU i aktuelnu vlast, čiju politiku dominantno diktira premijer Spajić i njegov Pokret Evropa sad, dijele različiti pogledi na političke procese, a prije svega kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala. Zbog toga nijesu sebe ni vidjeli u 44. , ali da i te kako vide sebe u 45. Vladi.
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.