Da ne bi bilo optužbi za miješanje, Kremlj ne komentariše kampanju u SAD

0

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da neće komentarisati tok predizborne kampanje u Sjedinjenim Američkim Državama: to bi odmah postalo izgovor za optužbe za miješanje.

„Ne želimo to da komentarišemo. Ne želimo da dajemo ocjene, jer će to odmah biti shvaćeno kao neki pokušaj miješanja. Rusija se nikada nije miješala, ne miješa se i neće se miješati u unutrašnje poslove Sjedinjenih Američkih Država“, odgovorio je Peskov na zahtjev novinara da prokomentariše debatu Trampa i Bajdena.
Peskov je dodao da Kremlj posmatra i bilježi nova ispoljavanja „političke kulture“ u Sjedinjenim Američke Državama tokom debate kandidata za predsjednika Amerike.

„Mi, kao i svi u svijetu, pratimo predizbornu kampanju u Sjedinjenim Američkim Državama. Ne možemo ostati ravnodušni, jer je ovo jedna od najvećih svetskih ekonomija.

Naravno, pratimo nova ispoljavanja političke kulture, predizborne kulture u SAD“, odgovorio je Peskov na zahtjev novinara da prokomentariše izjavu Bajdena, koji je Trampa nazvao „Putinovim kučencetom“.

Prva debata između aktuelnog američkog predsjednika Donalda Trampa i demokratskog kandidata Džoa Bajdena održana je u Klivlendu. Trajala je 96 minuta, a obiljžena je time što su se kandidati neprestano međusobno prekidali, optuživali za laž i nepristojno se izražavali.

Tramp i Bajden imaće još dvije runde debate, a jednu debatu imaće i kandidati za potpredsjednika Majk Pens i Kamala Haris. Predsjednički izbori održaće se u Sjedinjenim Američkim Državama 3. novembra.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.