Bojović: Promoter “Velike Albanije” ministar Mehmed Zenka ciljano napada litije u Crnoj Gori

0

Kada, zamislite ministar, Mehmed Zenka mora da podupire i pojačava izmišljene i neodržive argumente Mila Đukanovića i Duška Markovića o navodnom učešću Srbije i Rusije u organizaciji litija, onda je jasno u kakvom je problemu ovaj režim, ocijenio je Vladislav Bojović, član predsjedništva Demokratske narodne partije i funkcioner Demokratskog fronta.

“Kada je Mehmed Zenka postao neko ko bi da određuje i uređuje status pravoslavne crkve u Crnoj Gori, onda je jasno u kakvom je problemu Crna Gora.

Najbolji odgovor Mehmedu Zenki, Milu Đukanoviću i Dušku Markoviću na njihove vještačke konstrukcije i usiljene izmišljotine, dali su građani na subotnjoj litiji u Podgorici. Koliko imaju efekta i koliko su vjerodostojne najnovije i toliko puta ponovljene nebulozne optužbe prvih ljudi režima, režimskih medija i režimskih analitičara na račun Srbije i Rusije, vidjeli smo po subotnjoj nepreglednoj koloni vjerujućeg naroda i najvećoj litiji ikada održanoj u Crnoj Gori.

Tragikomična (ipak više tragična nego komična) činjenica za Crnu Goru je ta što je Mehmed Zenka uopšte ministar u njenoj vladi, a posebno što je ministar za ljudska prava. Mehmed Zenka je poznati i neskriveni promoter projekta „Velike Albanije“. Stoga, njegov javni napad na litije i jedinu kanonsku i državotvornu Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori ima nesumnjivu pozadinu u velikoalbanskim političkim aspiracijama i teritorijalnim pretenzijama.

Javni napad Mehmeda Zenke na litije i na Crkvu trebalo bi da bude otrežnjujući i za one još uvijek uspavane u Crnoj Gori. Mehmed Zenka je itekako svjestan da ukoliko jedina kanonska i državotvorna Srpska pravoslavna Crkva u Crnoj Gori bude ukinuta, otvoriće se veći prostor i lakši put za realizaciju projekta Velike Albanije na ovom prostoru. Masovnost litija širom Crne Gore pokazuje da je pravoslavni narod u Crnoj Gori postao svjestan i ove prijetnje, što treba da ohrabri svakoga ko poštuje i želi da sačuva pravoslavno biće Crne Gore.

Vidimo i da Mehmedu Zenki posebno smeta ojačani međunarodni položaj i ekonomsko uzdizanje države Srbije, zbog čega nije izdržao da je i on ne napadne i lažno optuži, krijući se iza saopštenja ministarstva koje vodi. Poslednjim reagovanjem Mehmed Zenka je još jednom pokazao da nije nikakav zaštitnik ljudskih i manjinskih prava u Crnoj Gori, već poznati zaštitnik i zastupnik velikoalbanskih interesa u regionu i posebno u Crnoj Gori. Ovo najnovije Zenkino bavljenje Crkvom u Crnoj Gori i državom Srbijom, jasno ukazuje da Albanci planiraju da isti ovakav zakon proguraju i u tzv. skupštini lažne države Kosovo.

Podsjećamo da je Mehmed Zenka autor skandalozne izjave da je lažna država Kosovo lider u regionu po poštovanju manjinskih prava, kao i da je pružio javnu podršku i zaštitu onima koji su mahali zastavama „UČK“ i zastavama „Velike Albanije“ u Crnoj Gori. Podsjećamo i da je terorista i ratni zločinac Hašim Tači prvi čestitao upravo Mehmedu Zenki što je obezbijedio da vlast u Crnoj Gori omogući javno isticanje albanskih zastava u većinski albanskim sredinama u Crnoj Gori.

I konačno, izmišljotine o navodnoj umješanosti Srbije i Rusije u organizaciji litija i snažna podrška Mehmeda Zenke, potvrđuju da je vlast u Crnoj Gori postala uslužni servis destabilizujućeg velikoalbanskog projekta. U ovoj perspektivi posmatrano, djeluje da Milo Đukanović i Duško Marković nisu šefovi Mehmedu Zenki, već je Zenka postao šef obojici. I to Mehmed Zenka koji je poznat kao nekadašnji tjelohranitelj Mehmeda Bardija, a onda i po razbijanju albanskih partija, pa trenutno ni sam ne zna kako mu se zove nova partija. Zenka koji ubjedljivo svjedoči kako su Albanci, kojih je svega 5% Crnoj Gori i sa jednim mandatom, uzurpirali ogroman dio vlasti i još žele da terorišu pravoslavnu većinu.

I na kraju, zarad građana, vrijedi se osvrnuti na Zenkine neodržive teze o građanskom karakteru današnje Crne Gore. Niti je Crna Gora građanska država niti je njen ustav garant prava svih nacionalnih zajednica jer da je tako, većinski srpski jezik u Crnoj Gori bi bio adekvatno zastupljen u obrazovnom sistemu. Diskriminacija državotvornog srpskog naroda i obespravljenost većinske srpske jezičke zajednice u Crnoj Gori govori da je Crna Gora antipod uređenoj građanskoj državi, što se mora promijeniti kako bi Crna Gora bila stabilna i uistinu građanska.

Vidimo da kad god se suoče sa unutrašnjim pitanjem otpora naroda otvorenoj diktaturi, diskriminaciji ili pljački, predstavnici vlasti izmišljaju spoljni faktor koji navodno ugrožava Crnu Goru. Narod ih iz nedelje u nedelju uvjerava da im takva bestidna propaganda laži i podvala ovog puta neće proći, kazao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.