SPS na izbore sa JS, cilj bolji rezultat nego 2016. godine

0

Predsjednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je danas da će ta stranka na predstojeće izbore izaći u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom Dragana Markovića Palme, koja im je, kaže, tradicionalan partner, te naveo da je njihov cilj da osvoje više od 11 procenata glasova, koliko su osvojili na izborima 2016. godine.

Dačić je rekao da će sve ispod tog rezultata za tu koaliciju biti neuspjeh i da će za to svi biti odgovorni, uključujući i njega.

On je novinarima, prije početka sjednice Glavnog odbora SPS-a, rekao da će ta stranka danas i formalno donijeti odluku o izlasku na izbore.

Ponovio je da će, kada je riječ o lokalnim i pokrajinskim izborima, SPS takođe izaći sa JS, uz mogućnost da u nekim gradovima ili opštinama formiraju širu koaliciju.

“Tu mislim na SNS, a o tome smo se Aleksandar Vučić i ja nedavno dogovorili”, rekao je Dačić.

On je dodao da će socijalisti danas na sjednici razgovarati o listi kandidata za narodne poslanike, a da će odmah po raspisivanju izbora krenuti sa prikupljanjem potpisa, kako bi što prije predali izbornu listu.

Dačić je rekao da izborna kampanja koju će voditi SPS neće biti skupa, i da je sve što su u prethodnom periodu uradili u odbrani državnih i nacionalnih interesa “ogledalo te stranke”.

“Ne može se od dobrog napraviti loš rezultat”, rekao je Dačić i izrazio uvjerenje da će koalicije koje budu predvodile SNS i SPS ubjedljivo pobijediti na izborima, što je, kaže, u interesu Srbije.

Kako je rekao, cilj koalicije SPS-JS je da na njihovoj izbornoj listi bude što više novih, mladih i obrazovanih kadrova.

Dačić je ponovio da je ponosan na sve rezultate koje je ostvarila vladajuća koalicija SNS i SPS, počev od stabilnih finansija, ekonomije, odbrane nacionalnih i državnih interesa, te naglasio da očekuje da će te dvije stranke nastaviti saradnju i posle izbora.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.