Poslanik Bundestaga: Treba da se vratimo ruskom gasu

0

Odluka da se obustavi kupovina gasa iz Rusije bila je pogrešna, u interesu Njemačke je da se obnovi saradnja u ovoj oblasti, rekao je poslanik Bundestaga iz Alijanse Sara Vagenkneht Klaus Ernst.

-Bio bih srećan kada bismo ponovo počeli da kupujemo ruski prirodni gas. To bi povećalo potražnju, a uz to gas iz Ruske Federacije je mnogo jeftiniji od američkog LNG. Ipak, ne znam da li će do ovoga doći, jer se naša vlada vodi ideologijom umjesto da vodi računa o njemačkim interesima. U interesu Njemačke je da ponovo kupuje ruski prirodni gas, istakao je Ernst.

Nekadašnji član Levice, a sada dio nove partije Sare Vagenkneht dodao je da je odustajanje od ruskih energenata dovelo do ogromnih ekonomskih poteškoća u Njemačkoj.

-Mi smo u recesiji, a ruska ekonomija raste. To je činjenica, zaključio je bivši predsjednik Odbora za energetiku Bundestaga.

Inače, u intervju američkom novinaru Takeru Karlsonu predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da bi dio gasovoda Sjeverni tok 2 koji je preživio sabotažu u Baltičkom mogao da snabdijeva Evropu gasom, ali da ga Njemačka ne otvara.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.