Šešelj: Podla uloga Engleske u stvaranju Velike Albanije

0

Predsjednik SRS prof. dr Vojislav Šešelj ukazao je na podlu ulogu Engleske u stvaranju Velike Albanije.

Šešelj je, komentarišući, sinoćnu sjednicu Savjeta bezbijednosti UN, rekao da je govor predstavnika Velike Britanije u SB UN bio u koliziji sa tom dugoročnom politikom Londona. Lider radikala je objasnio da je britanski predstavnik ispratio američkog u zahtevima za odlaganje odluke privremenih prištinskih institucija o ukidanju dinara u južnoj srpskoj pokrajini. Ističe da je diplomatski uspjeh što je održana sjednica o situaciji na Kosovu i Metohiji, ali da će se pritisci na Beograd nastaviti.

– Cio svijet je mogao da vidi šta se dešava na Kosovu i Metohiji, Vučićevo izlaganje je bilo prilično iscrpno. Sa druge strane, Kurti je odgovarao politikantskim frazama, klevetama, lažima… Očigledno je bilo da on nema argumenata. On je lagao da nije ukinut dinar kao platežno sredstvo. Bezočno je lagao pred kamerama cijelog svijeta! To je njegov poraz bio – izjavio je Šešelj za Hepi TV.

Kaže i da se nada da će nova američka administracija na čelu sa Donaldom Trampom biti blaža prema Srbiji, mada dodaje da ga je Tramp malo razočarao Vašingtonskim sporazumom.

Zaključuje da je naša budućnost usmjerena ka bližoj saradnji sa Rusijom, Kinom i drugim državama BRIKS-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.