Sporazum potpisuju šefovi poslaničkih klubova

0

Organizatori građanskog pokreta “Odupri se – 97000” razmatraju mogućnost da Sporazum o budućnosti danas potpišu sa predsjednicima opozicionih poslaničkih klubova, saznaju “Vijesti”.

Prvobitni plan da se svih 39 opozicionih poslanika popnu na binu, gdje bi pred građanima potpisom garantovali poštovanje Sporazuma, teško je ostvariti jer je dio njih van zemlje.

Prema tvrdnjama organizatora, nije izvjesno da će svi doći na protest.

“U slučaju da svi poslanici ne stignu na današnji protest, sporazum bi mogli potpisati šefovi klubova i time poslati poruku da opozicija stoji iza tog dokumenta. To se zasada razmatra kao mogućnost, iako očekujemo da svi budu na skupu”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Sedmi protest pod sloganom “Odupri se – 97.000” biće održan danas u 18 sati na Trgu nezavisnosti u Podgorici. “Pozivamo sve građane da se pridruže u što većem broju, jer je to jedini način da dođe do ispunjenja naših zahtjeva za oslobađanjem zarobljenih institucija i do korjenite promjene sistema koji već decenijama služi isključivo opstanku hobotnice na vlasti,” poručili su juče iz pokreta #odurpi se.

Organizatori protesta i predstavnici opozicije su se u srijedu dogovorili da potpisima stanu iza Sporazuma o budućnosti, kojim se traže ostavke najviših državnih zvaničnika i formiranje vlade građanskog jedinstva.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.