Mladen Mikijelj

Stigle nove informacije: Zvicer nakon pokušaja atentata 2020. godine boravio u Kotoru, nadgledao građevinske radove u koju je uložio preko milion i po!

0

Radoje Zvicer, odbjegli vođa kavačkog klana, prema navodima optužnice koju je podiglo crnogorsko tužilaštvo, posle atentata koji je preživio u maju 2020. godine u Kijevu došao je u Kotor, gdje je nadgledao građevinske radove na zgradi u koju je uložio preko milion i po eura.

Optužnicom se Radoje Zvicer tereti da je kao organizator kriminalne grupe zajedno sa Nikšom Perovićem izvršio krivično djelo pranje para. Navodno, Zvicer je novac koji je stekao kriminalnim radnjama ubacivao u legalne tokove.

U spisima predmeta nalazi se i prepiska dvojice okrivljenih na tajnoj Skaj aplikaciji, koja otkriva kako su se dogovorali oko primopredaje novca, ali i oko svih detalja zidanja objekta u Kotoru.

– Slikaj mi kad može zgradu, da vidim i da ti dodam pare. Kaži Bageru da prihvati zahtev – navodno piše Zvicer preko Skaja Peroviću, a djelove optužnice prenosi Libertas pres.

Okrivljeni Perović mu navodi da hoće, a Zvicer mu piše „tu treba 50 radnika da se to završi“. Okrivljeni se svakodnevno dopisuju preko tajne aplikacije, gdje se može zaključiti kako Zvicer izdaje naređenja, savetuje kako bi nešto trebalo da se uradi, a takođe, ne propušta priliku ni da traži fotografije svega urađenog na objektu.

– Upregni radnike, neće ovo nikad! Baš je sporo – piše Zvicer, a potom mu Perović odgovora „da mora stisnuti nadzora i častiti da to potpiše“.

Kako se dalje može vidjeti iz Skaj prepiski, Radoje Zvicer se raspituje da li se njegova građevina zida najkvalitetnijim materijalom.

Zvicer: Sutra baci koju sliku. Je li sve ekstra kvalitet?

Perović: Jeste, sve je top brate.

Zvicer: Evo ih, brate. I šalji slike, ja baš volim građevinu. Odlično izgleda sve.

Perović: Milo mi je da ti se sviđa. Zbilja se trudimo da bude ful, kad se već toliko para ulaže brate. Ti vidi brate kad možeš skupiti još pare valjalo bi. Napraviću ja ponovo presek da vidimo na što smo sa troškovima.

Zvicer: Može brate, koliko da skupim? Vidim da vodite računa. Ja sam ludak što se poslova tiče, bilo koje vrste oću da je 1/1. Tako da bi voleo i vi da nastavite tako.

Potom okrivljeni Nikša Perović navodi da mu treba 100.000 evra kako ne bi morao svaki dan da traži novac od nadređenog, tačnije Zvicera. Takođe, u prepisci se može videti i da je Perović povredio desnu ruku tokom radova na objektu i njih dvojica konstatuju da su zavijeni i jedan i drugi. Podsetimo, Zvicer je u to vreme imao zavijeno rame i fiksiranu ruku nakon što je sa nekoliko hitaca ranjen u Kijevu.

Zvicer: Kako si ruku slomio? Na koje mesto si slomio i jesu li ti stavili gips?

Perović: Ovako kad je gips ne boli.

Zvicer: Zeznuto je to mesto, brate.

Perović: A jes g*vna. Ne boli, ali ne mogu ništa sa rukom.

Zvicer: Sad smo isti.

Perović: E to, sad vidim kako je.

Nakon ove prepiske okrivljenih usledilo je niz fotografija unutrašnjosti i spoljašnosti zgrade u izgradnji u Kotoru. Nakon toga okrivljeni se dogovoraju oko primopredaje novca.

Zvicer: Može li u 20h ispred Lakovića? „Golf 7“ crni, šifra Pariz. Nemoj da ovaj gleda tablice.

Perović: Koliko si poslao, brate?

Zvicer: 26.500.Ubrzo je usledio novi dogovor na istom mestu, ali u različito vreme i suma je ovog puta bila 36.000 evra. Perović potom piše Zviceru: „Vidi brate, kad budeš mogao organizovati nešto para. Moram ih nekako na račun ubaciti, kako znam i umem. Onaj što mi ih je uplaćivao više ne može“. Vođa kotorskog klana tada pita Perovića koliko novca mu je još potrebno.

Perović: Trebalo bi jedno 50 sad, sutra ću ti ja kad sednem ili noćas ponovo onaj presek napraviti da vidimo koliko se uložilo i koliko još treba.

Zvicer: Ajde, uradi to da znamo. Moramo dodati gas. Doće Rusi da vide poslovni, a nema unutra još struje.

Okrivljeni se dogovaraju kada će Radoje Zvicer doći na gradilište, kao i kada je najpovoljniji trenutak za to, s obzirom da ne želi da ga iko vidi.

Zvicer: Moram doći da vidim. Kako ćemo to izvesti?

Perović: Ajde važi, ako možeš popodne bilo bi dobro. Nije prazno gradilište samo da znaš brate, ima radnika jedno desetak. Ako hoćeš možda je bolje oko 4-5 da naletiš, ako nećeš da te gledaju. Ja sam one pare već stuko brate.

Zvicer: Uf, jel moguće već? Koliko još para treba da uložimo?

Perović: Ja mislim oko 350.000 evra da će još trebati sigurno brate.

Zvicer: Koliko smo do sada stukli?

Perović: Zajedno oko milion, ja mislim da ne može izaći manje od milion i po, jer ovo je okvirno. 1m i 50h smo do sada izračunali ja i Bager da je uloženo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.