Načisto obožavanje rtcg

3

Odgledah onu emisiju koju vodi kod Komnenić pa vidjeh goste koji mi ne bijahu zanimljivi, liše prezimenjaka mi, koji govori slobodno i činjenično oduvjek. Izgleda da ništa nikom ne duguje pa mu se može. Bravo rođo. Elem, kad čuh temu sjedoh pa pogledah. Onaj „okvir“ Leković je ljut jer su mu se „malo“ umiješali u „autorsku“ emisiju. Malo, malo mu odredili goste i malo mu odredili temu. Autorsku pod navodnicima jer evidentno da on ne zna da nema autorske emisije u sistemu u kojem je nekoliko direktora iznad autora pa može da mu utiče na „autorstvo“ kad im se prohtje.

To je tako u svim komunističkim ustrojstvima kakvo je crnogorsko inflagranti, a ako mu je za utjehu ni u istinskim demokracijama nije bitno drugačije. Medije vodi onaj ko ih finansira, a oni koje finansira su tek činovnici, šalterske radnice. To je, da bi se lakše razumjelo, kao u fudbalu. Direktor kluba nije trener al može da ga smjeni kad god poželi. I onda, “autoru“ Lekoviću su drugi odredili goste a odredili su i voditelja novog. Uprkos tome on veli da „obožava“ rtcg.

Ja lično rtcg prezirem oduvjek jer je to leglo poltrona i budaletina koji nemaju veze ne s novinarstvom nego s pamecu elementarnom. No eto, zoki okvir, rtcg obožava al su ga „zaprcali“ sa iste mada on to ne zna još uvjek, reklo bi se. E sad, nezahvalno mi je pričat o narečenoj koju su prozvali nekoliko puta oko angažmana njenog i primanja joj na rtcg ali istine radi. Zoki and co. su „novinari“ đe? Na rtcg ništavnoj, minornoj, potpuno analfabetskoj koja ne zadovoljava ni ukus polupismenih, u većini, crnogoraca.

A prozvana je ipak, istine radi, radila u priznatim glasilima, ne bih da nabrajam ne bavim se sstatistikom al to su fakti. Prozvana je studirala u Bg, nije studirala novinarstvo doduše osim kad je dolazila kod mene na fakultet, ali je pohadjala Beogradski univerzitet koji oduvjek ima rejting. A đe su i šta studirali uposleni „novinari“ sa rtcg koju zoki obozava? U NiŠić u najboljoj varijanti.

Ja sam rastao u NiŠič, doduše u vrijeme mog odrastanja to je bio grad, Nikšić, ali realno gledano ta „pedagoška“ tamo nije reprezentativna i prosto je neuporedivo to. Nadalje, ako prozvana ima ‘iljadu i po po emisiji (dva put mjesečno) plus troškovi letenja avionom i hotel, pa izracunaše da je to 1500-1800 evra, to je 3000 ili 3.600 mjesečno. Pa dobro, šta sad? Priča se o tom na televiziji koja je Branki Nevistić za koju mi je lično Tijanić pričao kako je iz butika dovukao na rts, plaćala 4-5 iljada evra da vodi nekakav nebulozni kviz koji je lansirao „pozitivne“ i slične budaletine.

Znači, budimo realni, rtcg, koju lekovic obožava (najvise nadajući se da će ga vratit tamo) nema novinara valjanog. Ako ima nek mi kaže neko jer zaista ne bavim se tim smećem od televizije ali te koje sam ja vidio, to su kreature. Vrhunac ironije je da zoki brani izvjesnu terić a pojma nema da je upravo ta koju prozivaju dovela sa nekakve lokalne tv na rtcg. Pa mu prokazana ne valja a ta koju je ona dovela, doduse prvo na Pink, mu je ok. Pa mu je ok i rutović radojka???

U cg novinarstvu su sve radojke, ko to ne zna taj ne zna elementarne stvari iz novinarstva. Sjećam se kad me je jedan od vrhovnika DPS-A kontaktirao da pišem za Pobjedu da mi je rekao ovako „ Ajde Sasa molim te, u CG nema novinara za jednu korektnu redakciju, pa eto ako bi ti htio ..“ To je opredjeljuce odlucilo, to da je čovjek iznio realan stav, da prihvatim taj angažman, jer to je istina. U cg novinarstvu rade neznavenici, sporne pismenosti, oni koji nemaju pametnijeg posla a imaju rodjaka u vlasti, rodjaka sa sela.

Dakle, zoki, nastavi ti da obozavas to smeće od rtcg ali uprkos tvojoj ljubavi meni se čini da si ti ostao bez posla. A koliko ko prima para pusti, to se ionako ne rešava na kolegijumima, nego u internim dogovrima koji nijesu praksa samo u CG. Mene nikad nije zanimalo koliko zaradjuju novinari u glasilu u kom pišem, samo me zanimalo kolko zaradjujem ja, a zaradjivao sam nekako najvise, mozda jer znam najbolje. A eto i takvog me jedna slina u Pobjedi prevarila za pare, ne male pare.

No, moja je greška, treba bit realan, nijesam inssitirao na nekakvom ugovoru jer sam smatrao apsolutno nevjerovatnim da krade vladina novina, makar to bila novina i vlade CG. Da laže to sam znao, al sam prihvatio jer znam da ja ne lazem. Ali da krade vladina novina, to je primjer s kojim sam se susreo prvi put a radio sam za nekoliko vladinih novina. To je već pitanje časti, pa ja koji sam u posjedu časti ne pominjem taj dug, što nikako ne znači da sam ga zaboravio, čekam da se sjeti „pravi vlasnik“ te novine, to je pitanje njegove „časti. Ako je nema to je njegov problem a beščašće košta..

A to bavljenje ko koliko zaradjuje i kako, i kako je prozvanu zapalo da radi intervju sa tatkom nacije a zokija i slicne nije, to je drugo pitanje. Možda se tatko nacije lagodnije osjeća kad razgovara s njom, to je vec stvar subjektivnog dozivljaja. I nema „kolegijum“ veze s tim. To su elementarne stvari, opštepoznato.

Saša Dr.Đurović

3 Comments
  1. lokal komentariše

    Prva ljubav zaborava nema..:-)

  2. Milija komentariše

    A ha,citiram “Prozvana je studirala u Bg, nije studirala novinarstvo doduše osim kad je dolazila kod mene na fakultet,”a je li ga o jadu zabavljala ljubomorom jes, studirali smo zajedno,više je bila na na njegov fakultet nego na svoj,dolazila da ga provjerava da je ne vara slucajno,no mladi bijasmo. posle se ona provalila bila s mnozinom pa i sa Kilibardom,đe se ona pobrkala ko to zna …

  3. Vuk komentariše

    Kakvo veljoprdanje

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.